Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
1°C
Oceni objavo

Program »Ohranjevanja zdravja«

Aktiv invalidov Slovenj Gradec na kopanju v Biotermah
Aktiv invalidov Slovenj Gradec je 12. aprila 2013 izvedel celodnevni kopalni dan v Biotermah, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Kopanja se je udeležilo skupno 44 članov in članic aktiva. 

 

Ob prihodu jih je najprej pričakal vodič, ki jim je prestavil posebnosti term. Dejal je, da termomineralna voda s svojimi balneološkimi značilnostmi blagodejno vpliva na vzdrževanje funkcionalnosti gibalnega sistema in hrbtenice ter da se zdravilni učinki termalne vode kažejo še pri lajšanju težav z želodcem, žolčnimi izvodili in sečili. V termah imajo na voljo tudi konferenčne in večnamenske prostore, kjer se izvajajo seminarji, poroke, rojstnodnevne zabave in druga druženja. Na koncu je še dejal, da je Hotel Bioterme novost na turističnem zemljevidu Slovenije, ki s svojo usmerjenostjo k sonaravnemu bivanju ob nudenju kakovostnih storitev presega obstoječo ponudbo in postavlja nov standard na področju zelenega turizma.

 

Po predstavitvi in ogledu Bioterm so člani in članice odšli na kopanje in vmes sodelovali še pri skupinski telovadbi v bazenu. Po kopanju jih je čakalo v odlični restavraciji še zelo dobro kosilo, katerega člani/ce aktiva niso mogli prehvaliti.

 

Z organizacijo in izvedbo kopalnega dneva so bili vsi udeleženci zelo zadovoljni, za kar gre zahvala predvsem vodstvu aktiva, še posebej njegovemu predsedniku Andreju Stradovniku.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi