Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
2°C
Oceni objavo

Piknik Aktiva invalidov Podgorje

Piknik je namenjen druženju z invalidi, kateri se zaradi svoje težke invalidnosti ne morejo udeleževati izletov in kopanja.
Upravni odbor Aktiva invalidov Podgorje je organiziral piknik za vse svoje člane . Piknik je namenjen druženju s težkimi invalidi, ker se ne morejo udeležiti izletov in kopanja. Udeležilo se jih je 50 članov. Pridružila se jim je tudi težka invalidka Maja Stojan iz Podgorja, ki je že od rojstva na invalidskem vozičku. Letos je praznovala dvanajsti rojstni dan. Vso oskrbo ji z ljubeznijo nudita njena dobra mama in babica. Piknika se je udeležil tudi Lojze Jeromel , ki je že več kot dvajset let na invalidskem vozičku. Pri padcu si je poškodoval hrbtenico, ampak kljub težki invalidnosti je samostojen. Na invalidskem vozičku je tudi Matjaž Linasi iz Razborja, ki pa je ravnokar na zdravljenju v Laškem in Miran Hojnik s Podgorja, ki je trenutno na morju, zato se piknika nista mogla udeležiti.

 

Zbrali so se pri Osnovni šoli v Šmiklavžu dne 24. avtusta 2013 ob 14. uri. Sonce jim je postreglo s toplimi žarki in jim ogrelo njihova srca. Po pozdravnih besedah predsednice aktiva Anice Pačnik so najprej potekale družabne igre (alka, balinanje in metanje žoge na koš). V tekmovanju so sodelovali skoraj vsi, zato je bilo zelo zabavno. Prvo mesto je dosegel Mernik Ivan iz Podgorja, drugo mesto Tratnik Alojz iz Šmiklavža in tretje mesto Kotnik Jože iz Razborja. Vsak je s sabo prinesel tudi po en dobitek, zato so izvedli še srečelov.

 

Za kosilo so imeli pečeno meso na žaru s krompirjevo solato, ki ga je pripravilo gostinstvo Preša.

Za veselo razpoloženje in ples je poskrbel muzikant s frajtonarico. Vmes so tudi  peli, saj je med člani veliko pevcev.

 

Na koncu so se dogovorili, da gredo v oktobru na kopanje v Rimske terme. Čas jim je prehitro minil. Ko se je začelo temniti, so se poslovili in odšli dobre volje na svoje domove. Takšnega druženja in sprostitve si še želijo.

 

Stanislava Tamše

 

Oglejte si tudi