Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Organiziranje srečanj in obiskov za težke in nepokretne invalide in starostnike

Jurij Novak, najstarejši član Društva invalidov Slovenj Gradec - Aktiva invalidov Podgorje, je praznoval 104. rojstni dan.

Vse težke in nepokretne invalide in starostnike, ki so preko leta neaktivni v programih našega društva, obiskujejo naši prostovoljci na njihovih domovih, jim nudijo razne pomoči in jih tudi skromno obdarijo. Redno pa obiskujejo tudi jubilante.

 

Tokrat je delegacija iz Aktiva invalidov Podgorje obiskala 8. aprila 2013 Jurija Novaka, najstarejšega člana Društva invalidov Slovenj Gradec - Aktiva invalidov Podgorje. Praznoval je 104. rojstni dan. Člani Aktiva invalidov Podgorje so mu čestitali ob visokem jubileju in mu zaželeli še veliko zdravja in lepih dni.

Jurij Novak je vse življenje živel skromno. Preživel je prvo in drugo svetovno vojno in okusil trpljenje ter lakoto. Po drugi svetovni vojni se je poročil. Ima tri hčere in sina. V Spodnjem Razborju si je zgradil hišo, v kateri še danes živi s sinom Milanom in hčerko Jožico.

Žena Marija je tudi članica Aktiva invalidov Podgorje. 29. junija 2013 bo praznovala 96. rojstni dan. Zaradi bolezni preživlja jesen življenja v Domu starostnikov v Slovenj Gradcu. Obema želimo zdravja in mirnega življenja.

Prispevek: 

Anica Pačnik, predsednica AI Podgorje

Stanislava Tamše, predsednica DI Slovenj Gradec

Oglejte si tudi