Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
-1°C
PON.
11°C
-2°C
Oceni objavo

Območno tekmovanje v streljanju z zračnim orožjem

Mihaela Sušec in Lilijana Brodej sta se z doseženo normo v streljanju z zračnim orožjem v katerogiji NAC tudi letos uvrstili na državno prvenstvo.

Po športnem koledarju ZDIS in v organizaciji MDI Šaleške doline je bilo v soboto, 21. marca 2015, izvedeno na strelišču MROŽ v Velenju Območno tekmovanje v streljanju z zračnim orožjem. Tekmovanje se je izvedlo po tehničnem Pravilniku za organizacijo in izvajanje tekmovanja v streljanju z zračnim orožjem. Na državno prvenstvo se uvrstijo tekmovalci/lke z doseženo normo po posamezni kategoriji po veljavnem strelskem Pravilniku.

 

V moški konkurenci so bili tekmovalci razvrščeni v tri kategorije - streljanje s serijsko zračno puško NAC ter standardno zračno puško SH1 in SH2. V ženski konkurenci pa so bile tekmovalke razvrščene v dve kategoriji - streljanje s serijsko zračno puško NAC in SH2. Posamezno se je tekmovanja v moški konkurenci udeležilo 35 tekmovalcev, v ženski konkurenci pa 19 tekmovalk.

 

Območnega tekmovanja so se iz Društva invalidov Slovenj Gradec udeležile tri strelke, Lilijana Brodej, Jelka Sušec in Silva Dražič. Norma za uvrstitev na državno prvenstvo za ženske je bila 309 krogov, za moške tekmovalce pa 343 krogov. V ženski konkurenci s serijsko puško NAC, v kateri je tekmovalo 17 strelk, se je Jelka Sušec s 339 krogi uvrstila na 2. mesto, Lilijana Brodej s 338 krogi na 3. mesto in Silva Dražič s 286 krogi na 7. mesto. Na državno prvenstvo sta se z doseženo normo uvrstili Jelka Sušec in Lilijana Brodej. Iskrene čestitke!

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi