Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Območno tekmovanje v balinanju

Ženska ekipa iz društva invalidov Slovenj Gradec v sestavi: Pavla Garb, Marija Blodnik in Ana Hudopisk, je premagala na Območnem tekmovanju v balinanju vse nasprotne ekipe v ženski konkurenci in se tako uvrstila na državno prvenstvo.
Po športnem koledarju ZDIS za leto 2015 je bil organizator in izvajalec območnega tekmovanja v balinanju Območno društvo invalidov »Zgornje Posotelje« Rogaška Slatina. Tekmovanje je bilo izvedeno 9. maja 2015 v športni dvorani Balinček v Rogaški Slatini. Tekmovanja se je udeležilo 12 društev invalidov: Maribor, Mežiška dolina, Slovenska Bistrica, Murska Sobota, Lendava, Dravograd, Gornja Radgona, Ljutomer, Slovenj Gradec, Šaleška dolina, »Drava« Radlje ob Dravi in Zgornje Posotelje. Moške ekipe so štele 4 tekmovalce, ženske ekipe pa 3 tekmovalke.

 

Iz Društva invalidov Slovenj Gradec sta se tekmovanja udeležili dve ekipi, ena moška in ena ženska. Moška ekipa v sestavi: Tone Garb, Jože Žvikart, Ivan Mernik in Rudi Pasarič, se je od 11-ih ekip uvrstila na 5. mesto. Ženska ekipa je bila na tem tekmovanju v čisto novi sestavi in so bile pravo presenečenje za nasprotne ekipe, ker so bile neprepoznavne. Ekipo so sestavljale Pavla Garb, Marija Blodnik in Ana Hudopisk. Uspele so premagati vse nasprotne ekipe in od 9-ih ekip osvojile 1. mesto in se tako uvrstile na državno prvenstvo.

 

Na 2. mesto v ženski konkurenci se je uvrstila ekipa iz MDI Gornja Radgona, na 3. mesto ODI Zgornje Posotelje in na 4. mesto ekipa iz DI Dravograd.

 

V moški konkurenci je osvojila 1. mesto ekipa iz DI Maribor, 2. mesto ODI Zgornje Posotelje, 3. mesto DI Murska Sobota in 4. mesto DI Mežiške doline.

 

Čestitke prvo uvrščeni ženski ekipi iz DI Slovenj Gradec in prav tako tudi moški ekipi za uvrstitev na 5. mesto. Čestitke tudi vsem ostalim ekipam.

 

Športni pozdrav!

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi