Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo invalidov v lovu rib s plovcem za leto 2015

Iz Državnega prvenstva invalidov v ribolovu s plovcem so Korošci odnesli kar tri pokale: Merc Danica iz DI Dravograd 1. mesto, Potisk Terezija iz DI Slovenj Gradec 3. mesto in Javernik Boštjan iz Društva paraplegikov Koroška 2. mesto.
Državno prvenstvo invalidov v lovu rib s plovcem je bilo izvedeno v soboto, 13. junija 2015 na tekmovalni trasi Orehovo pri Sevnici. Organizator DP je bila ZŠIS-POK, izvajalec tekmovanja pa DI Sevnica. Zbor tekmovalcev je bil med 7.00 in 7.30 uro v jedilnici pri Lisca Sevnica. Najprej so vse prisotne pozdravili predsednik DI Sevnica franc Boljte, župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in glavni sodnik Toni Stritar,  kateri je spregovoril še o pravilih tekmovanja v ribolovu s plovcem. Nato je sledil žreb tekmovalnih mest in ob 8.00 uri odhod na lovna mesta. Tekmovalci so bili razporejeni v tri sektorje: moki sedeči – 17 tekmovalcev, moški stoječi – 30 tekmovalcev in ženske stoječe – 9 tekmovalk.. Tekmovanje je potekalo od 10.00 do 13.00 ure, od 13.00 do 13.30 pa tehtanje ulova. Po tehtanju ulova je v jedilnici pri Lisca Sevnica bila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov najboljšim v moški in najboljšim v ženski konkurenci, ločeno na stoječe in sedeče tekmovalce. Po razglasitvi in podelitvi pokalov so nas postregli še s kosilom.

 

Uvrstitev moški – stoječi:

  1. mesto Pufler Edvard – DI Hrastnik
  2. mesto Sande Peter – MDI Lenart
  3. mesto Mavrič Željko – MDI Gornja Radgona

Uvrstitev moški – sedeči:

  1. mesto Centrih Rudi – DP Celje
  2. mesto Javernik Boštjan – DP Koroška
  3. mesto Peček Gašper – DP Novo Mesto

Uvrstitev ženske – stoječi

  1. mesto Merc Danica – DI Dravograd
  2. mesto Butala Vesna – DI Metlika
  3. mesto Potisk Terezija – DI Slovenj Gradec

Iz Društva invalidov Slovenj Gradec so se na DP uvrstili 3 moški in 2 ženski. Njihov vodja je bil Jože Skaza. V moški konkurenci – stoječi, so se uvrstili na naslednja mesta: 8. mesto Zdovc Bojan, 17. mesto Potisk Franc, 23. mesto Bizjak Milan in 8. mesto v ženski konkurenci Tamše Stanislava.

 

Ostali koroški tekmovalci pa so se uvrstili na naslednja mesta:

Moški stoječi – 10. mesto Jazbec Mihael iz DI Dravograd, 13. mesto Dobnik Vinko iz DI Muta, 24. mesto Uršič Marjan iz DI Mežiške doline in na 30. mesto Podržavnik Anton iz MDI Drava Radlje ob Dravi.

Moški sedeči – 10. mesto Grilc Valentin DP Koroška

 

Uradne rezultate DP za vse tekmovalce in tekmovalke bo objavila ZŠIS – POK.

 

Športni pozdrav in čestitke vsem prejemnikom pokalov in ostalim tekmovalcem.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi