Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Delni zbor Aktiva invalidov Podgorje

V nedeljo, 16. marca 2014, je Aktiv invalidov Podgorje izvedel v Gostišču Kovač delni zbor članov aktiva. Od 99 rednih in 14 podpornih članov se je zbora udeležilo 38 članov in 5 gostov.

 

Po pozdravnem nagovoru predsednice AI Podgorje Anice Pačnik, so nadaljevali s kulturnim programom, v katerem so nastopale učenke Glasbene šole GVIDO pod vodstvom Tomaža Pačnika. Najprej je na flavto zaigrala Ana Špalir, nato na klaviature Jasmina Mazej, Lucija Rošer pa je zapela dve solo pesmi. S svojim nastopom so bile učenke nagrajene z velikim aplavzom, predsednica aktiva pa jim je izrekla zahvalo in jim izročila skromna darila.

 

Po končanem kulturnem programu so izvolili najprej organe zbora: delovno predsedstvo, zapisnikarja in dva overovatelja zapisnika ter verifikacijsko komisijo. Zbor je vodil predsednik delovnega predsedstva Vinko Lenart.

 

Sledila so poročila o delu aktiva in DI Slovenj Gradec za leto 2013. Najprej je podala poročilo o delu Aktiva invalidov Podgorje predsednica aktiva Anica Pačnik, blagajniško poročilo je podala Zvonka Juvan, poročilo o delu DI Slovenj Gradec predsednica društva Stanislava Tamše, športno poročilo pa je podal predsednik Komisije za šport pri DI Slovenj Gradec Tone Garb.

 

Po podanih poročilih je sledila razprava, iz katere je bilo razvidno, da je aktiv v preteklem letu v celoti realiziral programe, katere so sprejeli na Zboru članov aktiva. Vse te aktivnosti so bile zbrane še v kroniki, katero je vodila predsednica Anica Pačnik in je bila na vpogled vsem prisotnim. Vsi programi so bili zelo dobro organizirani in izvedeni, kar gre velika zahvala vodstvu aktiva.  

 

Sledila je še beseda vabljenih gostov. Najprej je spregovorila predsednica VS Podgorje, gospa Marija Umek, nato pa še predsedniki ostalih aktivov DI Slovenj Gradec: Andrej Stradovnik, predsednik AI Slovenj Gradec; Rudi Horvat, predsednik AI Šmartno in Marijan Sedar, predsednika AI Pameče Troblje. Vsi skupaj so bili enotnega mnenja, da je aktiv v preteklem letu zelo dobro deloval in skrbel za svoje člane. Zaželeli so jim uspešno delo tudi v bodoče, vsem prisotnim pa zaželeli predvsem veliko zdravja in da ta dan preživijo kar najlepše.

 

Sledilo je kosilo, nato pa jim je na harmoniko zaigral še Klemen Knez. Po veselem druženju in vsi zadovoljni so se v poznih popoldanskih urah vrnili na svoje domove.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi