Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Člani in gostje Ekološkega društva Slovenj Gradec smo pregledali, kaj nam je v preteklem letu uspelo.

Ugotavljamo, da nas je vedno več, da se družimo in prostovoljno delamo tisti krajani, ki nam ni vseeno, kaj bomo pustili zanamcem.
Člani se dobivamo vsako prvo sredo, da načrtujemo, kaj bomo postorili v tekočem mesecu. Ker nimamo stalnih prostorov, se trenutno dobivamo v starem Mocisu.

Sodelujemo z lokalnimi mediji, javnimi zavodi (šolami, vrtci, Spoturjem, Mocisom, Podjetniškim centrom), lokalnimi skupnostmi, MO Slovenj Gradec, društvi (Turistično društvo, Sadjarsko društvo) in se spogledujemo s sosednjimi občinami.

Naši cilji so osveščanje sokrajanov (predavanja, letaki, plakati, članki v časopisih in revijah), zmanjšanje odpadkov (delavnice po šolah, razpisi, razstave), ponovna uporaba (delavnice z mladimi po šolah),

čist zrak (pasice, plakati), manj plastike (oprema kontejnerjev na pokopališčih z našimi plakati - Manj sveč)

S projekti, ki jih izvajamo: Slovenj Gradec brez plastičnih vrečk, Zrak v naši dolini, Prižgimo manj sveč, dvoriščni sejmi, Vzemi in daruj, Ponovno uporabi, Eko zeleni kotiček v mestnem podhodu (objava dogodkov, aktualne teme, iščem-podarim), si želimo spremeniti miselnost, obnašanje in naša dejanja, ki ogrožajo naše okolje. Projekta ponovne uporabe nam še ni uspelo izpeljati, ker sami nimamo sredstev, ki bi nam omogočala izvesti to idejo. Podpore na MOSG pa tudi ni bilo čutiti, torej bomo morali še počakati. Bili so nas pripravljeni poslušati, vendar je ostalo samo pri tem.

V letu 2014 bomo nadaljevali z začetim, dodali bomo projekt Hiške v parkih in javnih mestih za izmenjavo knjig, izmenjava oblačil po osnovnih šolah, mesečno oglašanje na radiu, registracija društva v javnem interesu.

 

Oglejte si tudi