Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
ČET.
10°C
2°C
Oceni objavo

6.občni zbor Koronarnega kluba Mislinjske doline

 V petek, 28. marca 2014,  so se člani Koronarnega kluba Mislinjske doline zbrali na svojem šestem občnem zboru, da bi pregledali in ocenili delo v preteklem letu in sprejeli plan za leto 2014. Klub šteje 182 članov, občnega zbora pa se je udeležila dobra polovica. Strokovna mentorica kluba je  gospa doktor Mateja Kotnik Kerbev, ki se na žalost zbora ni mogla udeležiti. Kot gost pa je prisostvoval predsednik Šaleškega koronarnega kluba gospod Dušan Dolinar.

 

Predsednica gospa Marjana Gačnik  je v poročilu nanizala številne opravljene naloge, ki so razdeljene v glavnem na tri področja: telesna vadba in druženje, preventivna zdravstvena vzgoja in promocija nalog društva in ostale aktivnosti, ki omogočajo delo kluba. Posebej je treba pohvaliti delo vadbenih skupin v katere je aktivno  vkjučenih 120 članov. V preteklem letu pa je v Mislinji pričela delovati še skupina za težje koronarne bolnike za vso dolino s prilagojeno vadbo in še večjo strokovno pomočjo strokovne mentorice  vaditeljici in članom. Posebna skrb je bila posvečena izobraževanju vaditeljic. V vadbenih skupinah pa ne poteka samo telesna vadba, pač pa se je zvrstilo kar nekaj družabnih dogodkov,kot so skupna praznovanja, pohodi, srečanje klubov, letovanje v Strunjanu. Tu so bili posebne pohvale za aktivnost in izvirnost  deležni člani kluba iz Doliča in Mislinje ter vaditeljici. Na področju zdravstvene vzgoje je bilo organiziranih več predavanj. Tečaji za predstavitev in uporabo defibrilatorjev in potek oživljanja so zajeli učitelje in učence 3 osnovnih šol in krajane Podgorja ob namestitvi novega aparata. Nov aparat je bil nabavljen tudi za Turiško vas. V okviru tega področja dela so se izvajale meritve holesterola, sladkorja v krvi in redne kontrole krvnega tlaka članov, ki obiskujejo vadbo. Člani kluba so sodelovali na prireditvah v kraju, kjer so promovirali delo kluba.

 

Za uspešno in tako raznoliko delo kluba pa je potrebno pridobiti sredstva, zato se je klub uspešno prijavljal na številne razpise in pridobil tudi nekaj donatorskih sredstev. V preteklem letu pa je uspel pridobiti tudi status humanitarne organizacije. Pomemben je podatek, da so se začeli na tem področju aktivno povezovati  klubi po Sloveniji in si pomagati z izkušnjami in nasveti. Članica našega kluba gospa Sonja Weiss je bila izvoljena v nadzorni odbor zveze društev. Predsednica je v svojem poročilu poudarila, da se vso delo na tem področju opravlja brezplačno, kakor tudi večina ostalega dela in se ob tej priložnosti tudi zahvalila  vsem, ki do sodelovali. Pridobljena sredstva so namenjena predvsem aktivnostim članov in želi, da bi tako tudi ostalo, kajti minimalni finančni prispevek članov omogoča, da je članstvo v klubu dostopno vsakomur, ki je koronarni bolnik ali spada v rizično skupino, da to lahko postane.

 

Plan je bil v celoti realiziran in presežen,finančno poslovanje pa transparentno in vzorno vodeno brez pomankljivosti, kar je ugotovil nadzorni odbor, čigar predsednica Zinka Kordiš je ob podajanu poročila, izrazila pohvalo predsednici društva, upravnemu odboru in gospej Ivanki Linasi, ki je za pridobivanje in vodenje financ vložila veliko truda, svojega znanja in časa. Člani zbora so poročila soglasno potrdili.

Sprejeli pa so tudi plan za leto 2014, ki prav tako predvideva številne naloge na  vseh treh področjih, v upanju, da zavzetemu vodstvu ne bo zmanjkalo energije in dobre volje.

 

Na začetku je člane s harmoniko razveselila Nika Krajcer, na koncu pa so člani vadbene skupine iz Doliča poskrbeli za veselo vzdušje in nasmejane člane z duhovitim skečem.

 

 

Oglejte si tudi