Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Začenja se Vseslovenski teden ljubiteljske kulture

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije organizira vseslovenski teden ljubiteljske kulture, ki bo potekal med 15. in 22. junijem in bo z ustvarjalno energijo povezal celotno Slovenijo ter poskrbel za široko promocijo ljubiteljske kulture in njenih ustvarjalcev.

Z vseslovenskim tednom ljubiteljske kulture želijo pod enotno in prepoznavno podobo predstaviti vse, ki svoj prosti čas in energijo namenjajo ljubiteljski kulturi.

Teden ljubiteljske kulture bodo zaznamovali različni kulturni dogodki,ki jih bodo po vseh lokalnih skupnostih in v zamejstvu pripravili skupaj s številnimi kulturnimi društvi, zvezami, lokalnimi skupnostmi in območnimi izpostavami JSKD.

V tem času so vsi kulturni ustvarjalci povabljeni, da v tem tednu na različne načine opozorijo nase in na svoj prispevek k bolj ustvarjalni in odprti družbi – na oknih in dvoriščih lahko razstavijo inštrumente, folklorne noše, slikarska platna, knjige, gledališke liste in druge predmete, ki zaznamujejo, s čim se ukvarjajo.

 

 

Več o programih, sodelujočih in razvoju projekta najdete na www.jskd.si.

Oglejte si tudi