Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

V TEDNU KNJIGE BRALNA NOČ

Za nami je pestro dogajanje. Prejšnji teden  smo začeli ustvarjalno, vedra oz. "ajmrčke" smo pobarvali in jih tako pripravili za ponovno uporabo- nasadili smo začimbe ter sadike paprike in paradižnika. V sredo smo poslušali potopisno predavanje gospe Erne Podjavoršek, tokrat smo se podali na Azore, vulkansko otočje sredi Atlantika, ki nas je očaralo s svojo čudovito naravo. Aktivni smo bili pri telovadbi, miselnih aktivnostih in na pevskih vajah. Praznovali smo tudi rojstne dneve nekaterih naših stanovalcev. Teden smo zaključili s sv. mašo, ki jo je daroval župnik, gospod Horvat. 

 

Včeraj smo uspešno zaključili tudi delavnico 8. bralno sezono Bralne značke Toneta Partljiča. V okviru svetovnega dneva knjige smo priredili »noč branja«. Knjižničarki knjižnice Ksaverja Meška sta v našem studiu povezovali dogodek, v katerem so bili udeleženi naši stanovalci, zaposleni in njihovi otroci, člani literarne skupine Koroškega medgeneracijskega centra, dijaki Gimnazije Slovenj Gradec in njihova profesorica, gospod Milan Kamnik ter pisatelji, katerih dela smo že prebirali v prejšnjih sezonah branja.

 

Dogodek v idejnem smislu ni novost, je pa za nas poseben zaradi načina sodelovanja. Nekateri gostje so se javljali v našem studiu, drugi pa na daljavo prek aplikacije Zoom, stanovalci iz enote, kjer bivajo, zaposleni od doma, naša zdravnica se je javila iz domske ambulante, gospod Partljič iz svojega doma v Mariboru, iz otoka Silbe pa se je javil pisatelj Matjaž Pikalo. Program smo preko interne televizije prenašali v stanovalčeve bivalne prostore oz. sobe.

 

Knjiga in naša Bralna značka je v času ukrepov bolj kot kdaj koli prej aktualna, predvsem pa odlična pomoč pri premagovanju dolgega časa.

 

Lepo vas pozdravljamo in vam sporočamo, da smo zdravi in brez okužb.

 

Oglejte si tudi