Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
4°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

TURISTIČNI TRENDI V ZNAMENJU "TRAJNOSTNEGA TURIZMA"

Letošnja tema Svetovnega dneva turizma je »Turizem in razvoj skupnosti«, ki izpostavlja turizem kot vezni člen med različnimi skupnostmi oziroma poudarja vlogo različnih skupnosti pri udejanjanju trajnostnega razvoja turizma. Uradni dogodek ob Svetovnem dnevu turizma je letos gostilo mesto Guadalajara v Mehiki, dogodek pa so pripravili tudi dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta.
Že osmič zapored je tudi letošnja generacija četrtošolcev turistične usmeritve Srednje šole Slovenj Gradec in Muta pripravila javno prireditev na Trgu svobode v Slovenj Gradcu.

Številnim osnovnošolcem in srednješolcem so se v petek, 26. 9. 2014, ob svetovnem dnevu turizma na vodenih ogledih in turistični tržnici pridružili tudi starejši obiskovalci. Z zanimanjem so si ogledali različne ideje primerov izletov in doživetij v naravi z "glamping" namestitvami v brunaricah, v hišicah na drevesih, na vodi ali v sodih kot oblikami prestižnega kampiranja. Navdušeni so bili nad tem načinom preživljanja prostega časa v naravi. Z veseljem so prisluhnili tudi načrtom za ureditev športno rekreacijskega parka doživetij in glamping namestitev na območju Mislinjske Dobrave. 

Ocenjujemo, da si je prireditev ogledalo okrog 150 obiskovalcev, večina pa je izkoristila brezplačen voden ogled mestnih znamenitosti izredno zgovornih dijakov v vlogi turističnih vodnikov.

Vsem dijakom čestitamo, odlično so  predstavili turistične trende. Odrasli obiskovalci so še posebej pohvalili strokovno in doživeto razlago turističnih vodnikov.

Utrip na prireditvi pa vidite v galeriji slik https://plus.google.com/photos/.

Oglejte si tudi