Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Tekmovanje ENTENTE FLORALE – Za urejen in zelen Slovenj Gradec

Mestna občina Slovenj Gradec se je po dvanajstih letih ponovno odločila sodelovati v tekmovanju, ki ga že od leta 1975 dalje prireja združenje Entente Florale Europe.
Gibanje in njegov osnovni moto izvirata iz želje in hotenja prebivalcev evropskih mest in krajev, ki so zase, za svoje someščane in popotniške turiste želeli ustvariti novo, višjo kvaliteto bivanja v svoji sredini.

Slovenija se je v gibanje vključila leta 1998, ko sta se v mednarodnem merilu prvič pomerila eno mesto in en manjši kraj. Slovenj Gradec je leta 2003, ko smo v ocenjevanju sodelovali prvič, osvojil srebrno plaketo.   

Od leta 1998 dalje projektni svet Entente florale Slovenija prijavi po enega kandidata v posameznih kategorijah:  

• urejenost kraja,

• trajnostni razvoj,

• ekološka zavest,

• koeksistenca z avtohtonim naravnim okoljem,

• naravna in kulturna dediščina,  

pogoj pa je, da se je mesto-kandidat predhodno dobro uvrstilo v nacionalnem tekmovalnem programu "Moja dežela lepa in gostoljubna", ki ga vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije.

Kot je znano, Slovenj Gradec na omenjenem tekmovanju že vrsto let prejema najvišja priznanja, zaradi česar smo se tudi kvalificirali za sodelovanje v tekmovanju Entente Florale.  

Sodniki, ki prihajajo iz mnogih evropskih držav, vsi pa so strokovnjaki na področju hortikulture, krajinske arhitekture ipd., bodo naše mesto obiskali v mesecu juniju letos, na Mestni občini Slovenj Gradec pa smo že povzeli ustrezne aktivnosti, da bodo od nas odšli s kar najlepšimi vtisi.  

V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov z obiska ocenjevalcev leta 2003 ter srebrno plaketo, ki smo jo prejeli od združenja Entente Florale.  

 

DS

Oglejte si tudi