Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
1°C
Oceni objavo

Slovenj Gradec – kolesarsko mesto?

Vljudno vabljeni, da se udeležite delavnice "Slovenj Gradec – kolesarsko mesto?", ki bo potekala v sredo, 31. avgusta 2016, s pričetkom ob 16.30 uri, v prostorih MKC Slovenj Gradec (Ozare 18, 2380 Slovenj Gradec). Delavnica bo predvidoma trajala dve uri.

Mestna občina Slovenj Gradec si prizadeva, da bi promet na območju občine in mesta Slovenj Gradec načrtovali celostno, s ciljem v čim večji možni meri uporabljati bolj trajnostne načine mobilnosti. S tem namenom MO Slovenj Gradec pripravlja t. i. celostno prometno strategijo (CPS). To ni zgolj dokument, ampak proces, s katerim si lokalna skupnost zastavi učinkovito zaporedje potrebnih ukrepov na področju urejanja prometa. Proces temelji na izkušnjah in dobrih praksah mnogih evropskih ter v zadnjem času tudi nekaterih slovenskih mest.

Na RRA Koroška so skupaj še z dvema podjetjema, ZUM d. o. o. in PNZ d. o. o., izdelovalci celostne prometne strategije.

Občani/občanke ste tisti, ki imate veliko vsakodnevnih izkušenj s praktično uporabo kolesa v mestu Slovenj Gradec. Skupaj z vašo pomočjo želijo ugotoviti, kje so pomanjkljivosti in priložnosti, da Slovenj Gradec zares postane kolesarsko mesto.

Predviden program delavnice

I. del

Uvodni pozdrav in predstavitev namena dogodka (mag. Peter Zajc, RRA Koroška d.o.o.)

Stanje kolesarske infrastrukture v občini in mestu Slovenj Gradec (Uroš Rozman, RRA Koroška d.o.o.)

Pomembnost opremljenosti javnih površin in privlačnosti prostora za pešce in kolesarje (Gašper Žemva in Mirjam Luketič, ZUM d. o. o.)

Štetje prometa in kolesarji (mag. David Trošt, PNZ d. o. o.)

Kratek odmor

II. del

Delo po skupinah

Predstavitev rezultatov skupin z debato

Dogodek bo hkrati II. javna razprava in s tem ena izmed možnosti, da občani in občanke v obliki javne razprave podate konkretne pobude in predloge za občino in mesto Slovenj Gradec.

Morda imate možnost, da se na dogodek pripeljete s kolesom? Če da, potem vas spodbujajo, da to storite.

Prijazno vabljeni.

PZ/DS

Oglejte si tudi