Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Praznovanje MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

V Slovenj Gradcu smo v preteklem vikendu pričeli s praznovanjem občinskega praznika, ki ga mestna občina praznuje vsako leto 19. septembra, v počastitev dneva, ko je leta 1989 od OZN prejela naziv glasnik miru.
Letošnje praznovanje je prineslo nekaj novosti, med katerimi velja posebej izpostaviti novo prireditev, imenovano SG Fest, ki je potekala v centru mesta ta petek in soboto, 21. in 22. 8. Na SG Festu so se letos prvič predstavile slovenske mikropivovarne, za odlično gostinsko ponudbo pa so poskrbeli koroški gostinci. Tudi po glasbeni plati je bilo za tisoče obiskovalcev, ki so v dveh večerih zapolnili prizorišče, dobro poskrbljeno: z nastopom hrvaške zvezdnice Danijele Martinović v petek ter slovenskih zasedb Happy Ol'McWeasel in Elvis Jackson v soboto ter popoldanskim nastopom domačih rock skupin in solistov.

Praznovanje bomo v Slovenj Gradcu nadaljevali tudi v prvi polovici meseca septembra, z mnogimi prireditvami, otvoritvami novih pridobitev, vrtca v Šmartnem ter glasbene šole in razstav, med drugim tudi s tradicionalno razstavo domače in umetnostne obrti DUO, o čemer smo že poročali, sklenili pa ga bodo s svečano sejo občinskega sveta, ki bo 18. septembra ob 19. uri.

 

DS

Oglejte si tudi