Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

JUTRI
8°C
5°C
TOR.
13°C
5°C

DOGODKI PET PLUS

V našem domu smo se odločili, da s pustovanjem odženemo ne le zimo, temveč vse skrbi, osamljenost in težke trenutke preteklega leta, hkrati pa z ljubeznijo, prijateljstvom in lepimi trenutki nadaljujemo našo domsko tradicijo.

Pred nedavnim smo pospremili našega dragega stanovalca gospoda Gorjanca novim izzivom naproti. Gospodu smo v našem domu pomagali do te mere, da se je preselil v svojo garsonjero in tako zopet zaživel samostojno življenje. Na njegovi poti mu zaposleni in stanovalci želimo zdravja, sreče in dobrega počutja.

V sredo, 10.2., smo v našem domskem studiu gostili gospoda Toneta Partljiča, v sklopu projekta »Bralne značke Toneta Partljiča«. Spomnili smo se vseh preteklih sezon in dogodkov, hkrati pa v upanju zastavili cilje za naslednje sezone. Dogodek je popestril domski pevski zbor pod vodstvom prostovoljke gospe Tatjane Lušnic. Mojca Kamnik  nam je prelepo zapela priredbo pesmi Vlada Kreslina z naslovom O, Vrba. Kako pomemben je naš kulturni praznik, kako velike besede je zapisal France Prešeren, pa nam je ob zaključku dogodka poudaril gospod Partljič.

V petek, 12.2., so stanovalci z zanimanjem prisluhnili predavanju gospe Erne Podjavoršek, ki nam je predstavila manj znane kotičke naše prelepe Slovenije.

Prav tako je na ta dan praznoval svoj 90. rojstni dan naš dragi stanovalec, gospod Valentin Lakovšek, ustanovni član ansambla Štirje kovači. Zaposleni in stanovalci smo v domačem vzdušju gospodu voščili, hkrati pa se skupaj z gospodom veselili naslednjega dne, v pričakovanju pesmi ansambla Štirih kovačev.

Današnji dan, sobota 13.2. pa je pričaral nasmeh in veselje na obraze naših stanovalcev. V domu smo gostili v čast našemu dragemu stanovalcu, gospodu Valentinu – TINETU Lakovšku ob okroglem jubileju ansambel Štirje kovači. Ansambel Štirje kovači so leta 1954 ustanovili štirje fantje in med njimi je bil tudi pevec gospod Lakovšek. Skupaj smo zapeli vsem dobro znane melodije pesmi »Gremo na Pavre, Rženovo Tinko, Malo solzico, Kam le čas beži« ter mnoge druge. Ob teh pesmih  je skupaj s svojim sinom zaplesala tudi naša draga stanovalka, gospa Marija Ješovnik, ki danes praznuje svoj 80. rojstni dan. Ob tem bi se iskreno zahvalili ansamblu Štirje kovači in še enkrat gospod Valentin Lakovšek, naš dragi stanovalec ter dragi stanovalki gospe Mariji Ješovnik VSE NAJBOLJŠE ZA VAJIN ROJSTNI DAN.

Ob prihajajočem VALENTINOVEM prazniku smo stanovalkam in stanovalcem podarili rožice (ki so bile sponzorirane s strani podjetja MONTER Dravograd) ter lepe misli, ki jim bodo pričarale prihajajočo pomlad.

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi