Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Gasilke z Legna z odličnimi uspehi

Članice B - PGD Legen vztrajno žanjejo uspehe na gasilskih tekmovanjih
Letos mineva 70 let od ustanovitve prve ženske gasilske desetine na Legnu pri Slovenj Gradcu. To je bila tudi ena izmed prvih desetin v takratni državi SFRJ.

Rek »slovensko je biti gasilka« potrjujejo prav ženske z Legna. Prve članice ženske gasilske desetine so še vedno vzor vsem, saj so že 70 let enakopravno vključene v delo gasilcev. Skozi ta leta so se menjavale generacije članic, saj so mnoge od njih, kljub mnogim obveznostim in svojemu poslanstvu matere, vztrajale in vseskozi aktivno delovale kot desetina.  Na Legnu je iz vsake družine vsaj eden družinski član tudi  gasilec. Leta 2008 so se pridružili tekmovalnim ekipam še veterani, zato v  PGD Legen sedaj deluje več desetin vseh generacij in obeh spolov.

 

Uspehi ženske gasilske enote v prostovoljnem gasilskem društvu Legen so se v zadnjih dveh letih nizali in krepili ekipo. V letu 2015 so se dekleta ponovno udeležile mednarodnega tekmovanja Zaščita in Reševanje v Murski Soboti ter osvojile 3. mesto.

V letošnjem letu so na državnem tekmovanju postale podprvakinje in osvojile zavidljivo 2. mesto. Dvakrat so se v tem času kvalificirale tudi na izbor za gasilsko olimpijado, a v igri stotink še vedno potrdile drugo mesto. V ta boj se podajajo ponovno, tretjič, zato jim želimo veliko sreče.

 

Vsi rezultati so plod odrekanja, medsebojnega sodelovanja, spodbud in znanja. Največ nasvetov sta jim nudila vztrajna mentorja, Uroš Sušec in Bojan Praprotnik. Prav tako so jim stali ob strani člani operative, upravnega odbora in sponzorji. Zahvaljujejo se vsem, ki so jim karkoli pomagali, svetovali in jih vzpodbujali. Prav tako hvala vsem dekletom, ki so bile v teh letih članice.

    
Za PGD Legen, Ivanka Kotnik in Bojan Praprotnik

 

                                                        

Oglejte si tudi