Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
6°C
Oceni objavo

Projekt: »Soustvarjam moje Mesto«

Načrtovana aktivnost je nadaljevanje projekta MKC Slovenj Gradec »Dokumentiraj-participiraj!«, kjer so mladi v letu 2014 s pomočjo foto-objektiva opozorili na določeno problematiko v lokalni skupnosti. Projekt »Soustvarjam moje Mesto« bo mladim dal priložnost, da aktivno pristopijo k reševanju problematike, ki so jo v prejšnjem projektu izpostavili.

Mladi bodo v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec, MKC Slovenj Gradec (Spotur Slovenj Gradec) in Komunalnim podjetjem Slovenj Gradec v okviru počitniškega dela (julij in avgust) pomagali odpraviti pomanjkljivosti, težave in zagate, na katere so opozorili in s tem prispevali k izboljšanju okolja v katerem živimo.

Dela, ki jih bodo mladi pod mentorstvom opravljali, bodo vključevala: čiščenje javnih površin, pletje in urejanje parkov, pleskanje ograj in sedalnih površin, urejanje igrišč, otroških igral ipd. V mesecu juniju je že stekel prvi del akcije, ko so mladi pomagali pri izvedbi javnomnenjske ankete med občani.

Na projektu lahko sodelujejo mladi s stalnim prebivališčem v Mestni občini Slovenj Gradec in imajo status dijaka ali študenta.

Cilj, ki ga želimo s projektom doseči, temeljil na neformalnem povezovanju mladih, finančni pomoči mladim, prispevku mladih za skupno dobro,  na razvijanju odnosa do javnih dobrin in urbane kulture ter občutku, kaj lahko mala skupina naredi za širšo družbo.

 

Pripravila: Lucija Čevnik; MKC Slovenj Gradec

Oglejte si tudi