Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
3°C
ČET.
10°C
3°C
Oceni objavo

Otvoritev Spominske sobe Franca Ksaverja Meška v prostorih muzeja

SVET.EVROPA.MI (stalna razstava v nastajanju) Vabimo vas na otvoritev Spominske sobe Franca Ksaverja Meška, ki bo 19. aprila 2013 ob 12. uri v prostorih Koroškega pokrajinskega muzeja, Glavni trg 24, Slovenj Gradec

Ob preselitvi iz slovenjgraškega župnišča smo v prostorih Koroškega pokrajinskega muzeja na novo postavili Spominsko sobo Franca Ksaverja Meška, slovenskega rimskokatoliškega duhovnika, pisatelja, pesnika in pripovednika.

Spominsko sobo z razstavljenimi predmeti iz Meškove zapuščine bomo vključili v osrednjo razstavo o osebnostih, ki so zaznamovale življenje v Slovenj Gradcu in v Mislinjski dolini. V ambientalni postavitvi bodo v muzeju na ogled postavljeni osebni predmeti, knjižnica, fotografije, priznanja in portretna umetniška dela.

 

Ob 13. uri vas vabimo na ogled ulične razstave Posnetek, prosim! na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu

Ulična razstava Posnetek, prosim! Predstavlja zbirko fotografij t. i. 'šnel' fotografa Ivana Malovrha, ki je v desetletju pred 2. svetovno vojno prihajal iz Šoštanja in si služil denar s fotografiranjem mimoidočih na ulicah Slovenj Gradca. Predstavljene fotografije je muzeju podarila Hilda Vaupot in so vir za raziskovanje vsakdanjega in prazničnega mestnega utripa in njegovih prebivalcev.

Vabimo vas, da po svojih močeh prispevate k prepoznavanju podob mesta in zgodb meščanov, tako da v družinskih albumih poiščete podobne fotografije in jih prinesete osebno v muzej ali jih pošljite na e-naslov: info.sg@kpm.si. Zbrano gradivo bomo vključili v osrednjo razstavo o osebnostih, ki so zaznamovale življenje v Slovenj Gradcu in v Mislinjski dolini.

Povezave

www.kpm.si

Oglejte si tudi