Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Bil je lep »Poletni dan«

V okviru projekta Razlika/Differenz, ki ga izvaja Koroška galerija likovnih umetnosti (KGLU) v sodelovanju s Kulturno iniciativo (KI) Kürbis Wies iz Avstrije, je prvo poletno nedeljo, to je 22. junija 2014, pred Dvorcem Radlje ob Davi potekala prireditev Poletni dan/Sommerfest.
Kulturna umetniška prireditev Poletni dan/Sommerfest je vključevala kulinarični performans »Kulinarika na meji« umetniške skupine Cooks of Grind, koncerta skupin Lenins Wheelchair iz Avstrije in skupine Timotej Kotnik Kvintet iz Slovenije ter družinsko ustvarjalnico z naslovom Blizu in daleč, ki jo je vodila kustosinja pedagoginja Nina Popič iz KGLU.

 

Skupina Cooks of Grind je v Radljah pripravila performans z naslovom Mejna kuhinja, ki se je v sodelovanju z Barom Flamingo udejanil v pethodnem meniju fuzije okusov in oblike »na meji«. Na krožnikih je bil Grmeč fižol, Trebušni laskač, In vitro vrtnice in Pijana neprava postrv. Posebno navdušenje pa je požela Dravska močvirna juha, katere glavna sestavina je bila invazivna vrsta rakov, ki prebiva v reki Dravi. Skupina Cooks of Grind je ponovno dokazala, da ima možgane napolnjene z nenavadnimi mislimi, nagajivo duhovitostjo, ljubeznijo do umetnosti in pogumom, da združijo stvari, ki ponavadi ne spadajo skupaj.

 

Da je druženje potekalo v prijetnem vzdušju, sta poskrbeli skupini Lenins Wheelchair iz Avstrije in domačini, Timotej Kotnik Kvintet. Gostujoča skupina iz Avstrije Lenins Wheelcahir, ki jo vodi glasbeni multipodjetnik Wolfgang Temmel, se je na Poletnem dnevu predstavila z lastnimi skladbami. Skupina akademsko izobraženih glasbenikov Timotej Kotnik Kvintet (Timotej Kotnik, Mihael Hrustelj, Vid Jamnik, Luka Benčič, David Slatinek) pa nam je predstavila izbor prijetnih jazz skladb.

 

Obiskovalci so s svojimi idejami v družinski ustvarjalnici povezali obmejno območje in ustvarili pomanjšano podobo mesta brez mej.

 

Več fotografij si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Poletni dan/Sommerfest

 

Projekt podpira Avstrijska dežela Štajerska v okviru razpisa za čezmejne umetnostne in kulturne projekte 2014.

 

Oglejte si tudi