Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Evropska pravljica 2012

V Knjižnici Ksaverja Meška Slovenj Gradec smo se z izvajanjem Evropske pravljice pridružili projektu EPK 2012, ki se je v našem mestu, kot partnerskem mestu, odvijal skozi vse leto.
S svojim prispevkom smo na nek način skušali popestriti dogajanje pri izvajanju projekta v našem mestu s tem, da smo vključili in privabili k sodelovanju tudi najmlajše, ki so najlažje ravno skozi ljudsko pravljico spoznali oziroma se seznanili z etnološkimi značilnostmi in ljudskim izročilom posameznih držav članic EU. 

Tako imenovano Evropsko pravljico smo v naši knjižnici izvedli vsako zadnjo sredo v mesecu, skozi pripovedovanje pravljic pa so otroci vsakič spoznali eno izmed držav iz Evropske skupnosti. Pravljično dogajanje je bilo popestreno s pesmijo ob zvokih kitare, sledilo je likovno izražanje otrok. Ob vstopu v knjižnico je bila za otroke in ostale obiskovalce vse leto na ogled tematska razstava pod naslovom S knjigo po Evropski uniji. Na njej smo s kratkim opisom predstavili države EU in hkrati izpostavili pomembne mladinske avtorje ter njihovo književno ustvarjanje.

Skozi pravljice so se otroci srečali z novimi pravljičnimi junaki in postali njihovi prijatelji, s pripovedovanjem pa smo skupaj utirali pot v čudoviti pravljični svet. 


Alenka Obretan Mestek 

 

Povezave

www.sg.sik.si

Oglejte si tudi