Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Tekmovanje ekip prve pomoči in civilne zaščite Posavja in Zasavja

V soboto, 23. maja, je bilo v Sevnici tekmovanje ekip prve pomoči in civilne zaščite Posavja in Zasavja. Dogodek je bil tudi preventivne narave, saj je na njem sodelovalo kar nekaj predstavnikov promocije zdravja.
V soboto, 23. maja, je bilo v Sevnici tekmovanje ekip prve pomoči in civilne zaščite Posavja in Zasavja. Dogodek je bil tudi preventivne narave, saj je na njem sodelovalo kar nekaj predstavnikov promocije zdravja. Preventivno so ljudi ozaveščali predstavniki Centra za krepitev zdravja ZD Sevnica, program Svit z modelom napihljivega črevesja, prostovoljke RK Sevnica z meritvami krvnega tlaka in ravni krvnega sladkorja ter Posavsko in Obsoteljsko društvo za boj proti raku s poudarkom na pomenu zgodnjega odkrivanja predrakavih in rakavih sprememb. Udeležence smo poučevali o pomenu in postopku samopregledovanja dojk, moškim pa smo približali postopek samopregledovanja mod, kar so lahko poizkusili na edukativnih modelih. Poudarili smo tudi pomen zdravega načina življenja, glede na letni čas pa smo se dotaknili tudi nevarnosti zaradi čezmernega sončenja oziroma izpostavljanja soncu.

 

Udeležba je bila zelo velika, predvsem pa je bilo pri udeležencih in obiskovalcih mogoče zaznati veliko zanimanje in skrb za lastno zdravje, zato menimo, da je bil dogodek zelo uspešen.

 

Vir: ZD Sevnica

Oglejte si tudi