Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
17°C
4°C
JUTRI
16°C
10°C

Rožnati oktober v Sevnici

Mednarodni mesec proti raku dojk je letos potekal pod sloganom Zdrav življenjski slog danes za zdravje jutri. Številne raziskave kažejo povezavo med zdravim načinom življenja in manjšim tveganjem za razvoj raka dojk. Skladno s temi raziskavami lahko čezmerni telesni teži in pomanjkanju telesne aktivnosti pripišemo od 25 do 33 odstotkov vseh primerov raka dojk. Redno gibanje, zdrava in uravnotežena prehrana ter ohranjanje primerne telesne teže so tri preproste, vendar ključne odločitve za zdravje.

V Sevnici smo poleg vsakoletnih aktivnosti na področju samopregledovanja dojk letošnji oktober obarvali tudi z dobrodelnostjo. V ZD Sevnica smo 3. oktobra organizirali tiskovno konferenco na temo raka dojk, na kateri smo gostili mag. Maksimilijana Kadivca, vodjo programa Dora. Predstavil nam je potek programa Dora v Sloveniji in nas seznanil s številkami odzivnosti v Posavju. Na tiskovni konferenci smo predstavili tudi prihajajoče dogodke rožnatega oktobra v Sevnici.

V soboto, 5. oktobra, je pri Srednji šoli Sevnica potekal veliki dobrodelni dogodek – Rožnati tek za življenje, ki se ga je udeležilo veliko tekačev, pohodnikov in drugih obiskovalcev. Za glasbeni vložek je poskrbela skupina RockDefekti, kanal Neki Neki pa je povezoval celotno dogajanje. Na dogodku smo zbirali sredstva in jih namenili društvu Europa Donna in šolskemu skladu OŠ Sevnica.

Rožnati oktober  v Sevnici smo v torek, 8. oktobra, zaokrožili z odprtjem razstave likovnega natečaja na temo Zdrav duh v zdravem telesu v galeriji Eskulap ZD Sevnica. Razstavljena dela smo pridobili na likovnem natečaju, ki je potekal na vseh osnovnih šolah v občini. Odziv mladih likovnikov je bil odličen. Na odprtju razstave smo prejemnikoma donacije, Društvu Europa Donna in šolskemu skladu OŠ Sevnica, podelili zbrana donacijska sredstva v vrednosti 2173,80 evrov vsakemu.

 

Vir: Zdravstveni dom Sevnica

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi