Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
6°C
SOB.
25°C
5°C
Oceni objavo

Začetek programa Približajmo znanost mladim

Na Družinskem inštitutu Zaupanje v Sevnici vabijo mlade k vključitvi v raziskovalni projekt, s katerim bodo mladim omogočili izkušnjo raziskovalnega procesa na področju medosebnih odnosov. Temo raziskave bodo skupaj z mentorjem izbrali mladi sami glede na svoje zanimanje. Cilj projekta je pripraviti najmanj en kakovosten znanstveni članek, ki bo tudi objavljen v znanstveni ali strokovni publikaciji, ter ga predstaviti tudi strokovni javnosti na katerem izmed strokovnih simpozijev oz. kongresov.

Mladi se bodo v projektu naučili metodologije znanstvenega dela, vključno z iskanjem ustreznih znanstvenih virov, priprave metode raziskave, oblikovanja rezultatov in ustreznega interpretiranja pridobljenih rezultatov. K vključitvi v delovno skupino so vabljeni študenti družboslovnih in humanističnih smeri ter gimnazijci, ki jih zanima znanstveno področje. Mentor skupine je Damijan Ganc, strokovni sodelavec v programu Večgeneracijski center Posavje in samostojni raziskovalec.

Zainteresirane mlade vabijo k prijavi na e-naslovu info@zaupanje.net in telefonski številki 041/77 22 45. V raziskovalno skupino bodo v začetni fazi izvajanja programa predvidoma sprejeti štirje nadobudni mladi raziskovalci.

 

Vir: Družinski inštitut Zaupanje, foto: FreePik

Oglejte si tudi