Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
5°C
NED.
23°C
6°C
Oceni objavo

V SEVNICI CELOLETNA TENIŠKA ŠOLA FICKO

V Sevnici se je skalilo že kar nekaj uspešnih posameznikov, ki so prodrli v svet skozi šport. Ta je okno priložnosti za marsikaterega otroka, da lahko pokaže svojo resnično identiteto, kreativnost in spretnosti. Zdaj bodo mladi lahko svoj potencial pokazali s tenisom.

Maja je v Sevnici začela delovati prva celoletna Teniška šola Ficko, saj je bilo za ta ustaljeni in popularni šport v Sloveniji veliko zanimanje, k čemur je veliko pripomogla tudi mlada slovenska teniška zvezdnica Kaja Juvan. Ta je pri svojih18 letih s prebojem med najboljših 150 posameznic na svetu dokazala, da Slovenci spadamo med najuspešnejše svetovne narode v individualnih športih.

Teniško šolo, ki jo vodi strokovna ekipa Ficko tenisa, sestavljata dva profesionalna teniška trenerja z diplomo s fakultete za šport in nekaterimi najvišjimi mednarodnimi odlikami. Gregor Ficko je bivši tekmovalec, zdaj pa ob teniški šoli v Sevnici uspešno vodi tudi teniški program v Teniškem klubu Krško. Je tudi direktor mednarodne organizacije GPTCA za izobraževanje trenerjev in predavatelj. Jasmina Keber je trenutna svetovna prvakinja v Crossmintonu, predavateljica in mentorica.

Teniška šola Ficko deluje po posebnem programu Evolution Kids Tennis, v katerega je vključenih le 14 teniških klubov in akademij na svetu. Gre za akademsko obliko treniranja športnikov, pri kateri gradijo celotno osebnost, preden se gradi športnik, izobražujejo pa tudi starše.

Program je primeren za otroke od 4. leta starosti, mladino in odrasle z različnim znanjem tenisa.

V zimski sezoni deluje teniška šola v telovadnici OŠ Sava Kladnika in v pokritem balonu v Krškem. Z njimi tesno sodelujejo in pomagajo otrokom iz Posavja odpreti okno v svet s športom.


Oglejte si tudi