Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
4°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

V SEVNICI PODELILI NAGRADE NAJUSPEŠNEJŠIM V ŠPORTU ZA LETO 2021

V Kulturnem domu Sevnica je v četrtek 17.3., potekala prireditev Športnik leta 2021, v organizaciji Športne Zveze Sevnica ter soorganizatorjev Občine Sevnica ter KŠTM Sevnica.

Dvorano so napolnili prejemniki priznanj, njihovi spremljevalci ter ostali ljubitelji športa. Lepo je bilo videti zbrane športne navdušence po daljšem in pustem "koronskem" premoru.

Prireditev je odprla predsednica ŠZS, Sara Martinšek s pozdravnim nagovorom, nakar je sledila glasbena točka mlade igralke na citrah, Ane Mak. Spodbudne ter navdihujoče misli sta podala tudi gospod župan Srečko Ocvirk ter direktorica KŠTM Sevnica, Mojca Pernovšek.

Nato so nastopili mladi telovadci in telovadke iz ŠD Partizan Sevnica, kateri so uprizorili telovadni nastop na sokolski način.

V glavnem delu prireditve so sledile podelitve najuspešnejšim v sevniškem športu. Za svojih 100 let delovanja ter doprinos k začetku športnega razvoja v Sevnici, je JUBILEJNO ŠPORTNO PRIZNANJE prejel ŠD PARTIZAN SEVNICA. Letos so bile nagrajene kar 3 PERSPEKTIVNE ŠPORTNICE in sicer atletinja KIARA BLATNIK (ŠD Blanca) kot najboljša gorska tekačica U12, rokometna igralka DEJA UDOVČ (ŽRK Krka Novo mesto) kot mladinska državna prvakinja ter teniška igralka UNA GRUBEŠIĆ (Teniška Akademija Gospod Ficko) kot dvojna državna prvakinja U12 ter članica slovenske reprezentance. Za PERSPEKTIVNEGA ŠPORTNIKA je bil izbran MAJ REPOVŽ (AK Sevnica) kot večkratni državni prvak v gorskih tekih. PERSPEKTIVNA EKIPA je postala SELEKCIJA STAREJŠIH DEČKOV ROKOMETNEGA KLUBA SEVNICA za dosežke na mednarodnih turnirjih. POSEBNA POHVALA ZA IZJEMEN DOSEŽEK je pripadla SELEKCIJI U12 TENIŠKE AKADEMIJE GOSPOD FICKO za doseženo končno 3. mesto na ligaškem državnem prvenstvu. ŠPORTNA EKIPA LETA je postala ČLANSKA MOŠKA TENIŠKA EKIPA TENIŠKE AKADEMIJE GOSPOD FICKO, za zmago v 2. moški slovenski ligi ter uvrstitev v 1. elitno moško slovensko ligo. ŠPORTNI TRENER je postal Igor Povše, trener starejših dečkov RK Sevnica. ŠPORTNA OSEBNOST LETA je pripadla Pavletu Drobnetu, neumornemu ter dolgoletnemu organizatorju Gorskega teka na Lisco. ŠPORTNICA LETA je postala MOJCA KOLMAN (SD Marok Sevnica) kot dvojni državni prvakinji ter članici slovenske strelske reprezentance. Naziv ŠPORTNIKA LETA si je prislužil MITJA JANC (RK Celje) kot kapetanu mladinske rokometne reprezentance ter bodočemu članu ekipe RK Celje.

Čestitke vsem nagrajencem, njihovim trenerjem, spremljevalcem ter športni publiki v Občini Sevnica!

vir: Športna zveza Sevnica



Oglejte si tudi