Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
18°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
14313

V Knjižnici Sevnica bralna značka S KNJIGO NA POTEP za uporabnike VDC Krško-Leskovec, Enota Sevnica

Še ena bralna sezona je za nami. No, skoraj … Letos čas tako hitro teče, da nam še ni uspelo prebrati vseh petih knjig, ampak do poletja bomo svoj cilj zagotovo dosegli.
Poleg branja in druženja ob pogovorih o prebranem se vsi, 12 »bralnih značkarjev« ter koordinatorki iz varstveno-delovnega centra ter Knjižnice Sevnica, vsako leto veselimo tudi zaključka. In letošnji je bil spet nekaj posebnega.

Tokrat smo se odpravili na Šmarčno. Pod vodstvom lastnika Cirila smo si ogledali Dolinškov kozolec z etnološko zbirko kmečkega orodja in gospodinjskih pripomočkov. Kozolec je v celoti prenovljen, etnološko zbirko pa je Ciril zbiral več desetletij. V pritličnem delu smo si ogledali mlatilnico, slamoreznico, pajkl, lajto … v osrednji brani pripomočke za vinogradništvo, sadjarstvo, živinsko opremo, njivsko orodje, ličkalnike, tehtnice ... v podstrehi toplarja pa smo videli gospodarjevo delavnico, opremo potujočega čevljarja, pripomočke za koline, otroške igrače, spalnico s posteljo, omaro s perilom, toaletno omarico, kuhinjo s pripomočki, prostor s šolskimi potrebščinami iz davnih časov in še marsikaj.

Veseli in hvaležni smo, da nas je Ciril Dolinšek prijazno sprejel in  brezplačno popeljal skozi svojo bogato zbirko. Bilo je poučno, zabavno, prijetno in z veseljem se bomo še kdaj oglasili na Šmarčni, obisk pa priporočamo tudi drugim. Obenem se zahvaljujemo podjetju Turizem, prevozi, avtošola Prah iz Sevnice, ki nam z donatorskimi prevozi naše zaključke omogoča.

In načrti za naprej?

Bralnim potepanjem se seveda ne bomo odpovedali. Prihodnje leto bomo praznovali že 10-letnico našega druženja. Pa toliko zgodb nas še čaka …

Za Knjižnico Sevnica
Jožica Prah

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi