Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
26°C
7°C
Oceni objavo

V Boštanju obeležili krajevni in kulturni praznik

V petek, 2. februarja 2024, so v Boštanju obeležili krajevni in kulturni praznik. Zbrane sta nagovorila predsednik Sveta KS Boštanj Vincenc Knez in župan Srečko Ocvirk, priznanji Sveta KS Boštanj pa sta prejela Franc Povše in Jože Simončič. Prireditev, ki sta jo povezovala Lara Lisec in Nejc Krnc, so s prijetnim kulturnim programom sooblikovali Oktet Jurij Dalmatin ter mladinski in otroški pevski zbor Osnovne šole Boštanj.

Predsednik Sveta KS Boštanj Vincenc Knez je izpostavil nekatere vidnejše spremembe v krajevni skupnosti in ob tem podaril, da je »kultura v Boštanju na zavidljivem nivoju«. Župan Srečko Ocvirk se je v svojem nagovoru dotaknil pomena kulture in njenega praznovanja ter ob tem poudaril, da je pomembno, da kulturno živimo vsak dan ter negujemo kulturne odnose na političnem, gospodarskem in družbenem področju.

Za neprecenljiv prispevek k boljšemu in kvalitetnejšemu življenju krajanov, k razvoju krajevne skupnosti Boštanj na področju infrastrukture, za delo na področju zaščite in reševanja ter za delo na področju podjetništva ter širjenja prepoznavnosti Boštanja in sevniške občine je priznanje Sveta KS Boštanj prejel Franc Povše. Za zavzeto vodenje Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj, za dolgoletno aktivno delovanje na področju vinogradništva in za uspešno promocijo vinogradniške dediščine domačega kraja je priznanje Sveta KS Boštanj prejel Jože Simončič.

Kulturni program prireditve so sooblikovali otroški in mladinski pevski zbor Osnovne šole Boštanj pod vodstvom mentoric Tadeje Udovč in Barbare Rupar ter Oktet Jurij Dalmatin.

Oglejte si tudi