Logo MojaObčina.si

Sevnica

JUTRI
32°C
18°C
TOR.
30°C
19°C

Ustvarjalnci filmov ob slovenskem kulturnem prazniku na OŠ Sava Kladnica Sevnica

Učenci izbirnega predmeta film smo kljub štirimesečnemu šolanju na daljavo ustvarjali. Ker smo bili za slovenski kulturni praznik, 8. februarja, še vedno doma in nismo mogli delati v šoli, smo se potrudili, združili moči in ustvarjali skupaj na daljavo.

Filmarji smo sami, v parih ali ob pomoči drugih posneli svoje kratke, približno minuto dolge filmčke. Posneli smo dokumentarne in igrane filme, pa tudi animacije. Učenci smo izdelali zares različne in zanimive filmčke. Adriana Rihtar je na primer posnela vrsto dokumentarnega filma, ki je vseboval sevniški grad in okolico. Ivana Klenovšek je prav tako posnela vrsto dokumentarnega filma, posnela je svoja psička in muco. Maja Kragl je preizkusila vrsto igranega filma, poskušala je s kriminalko, ki je govorila o pošasti v gozdu. Igrani film sva prav tako ustvarila Emanuela Kleindienst in Anže Kozinc. Zaigrala sva kratek pogovor med sošolcema o valeti. Z animiranim filmom sta se preizkusila tudi Lovro Rozman in Jakob Gole. Lovro je posnel animirani film o robotu, Jakob pa o pogovoru dveh polžev, ki ju je naredil iz plastelina. Poleg teh filmčkov smo si ogledali še mnogo drugih, ki so nastali izpod rok preostalih filmarjev 7. in 9. razreda. Bilo jih je zares veliko, govorili pa so o današnji situaciji, receptih, prikazovali so domače živali in še veliko drugega. Združili smo jih in si jih ob proslavi za Prešernov dan tudi ogledali.

Kljub virusu in tako dolgem šolanju na daljavo smo se filmarji pod odličnim vodstvom naše mentorice Jelke Slukan potrudili in se odločili, da nam koronavirus ne more do živega. Še naprej, z malo grenkim priokusom zaradi odpovedanega letošnjega filmskega tekmovanja, ustvarjamo in se učimo.

Emanuela Kleindienst, 9.a

OŠ Sava Kladnika Sevnica

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi