23. februarja je v Gostilni Repovž, ki od leta 2020 nosi naziv hiša gastronomije kolektivne blagovne znamke (KBZ) Sevnica Premium, potekala slovesna podelitev certifikatov kakovosti istoimenske KBZ. Trem rokodelcem, sedmim gostincem, 12 pridelovalcem domačih živil in Hiši gastronomije se je pridružilo pet pridelovalcem živilskih izdelkov in pridelkov ter trije rokodelci. Še pet že prej vključenih ponudnikov je na ocenjevanje, ki ga je strokovna komisija v sestavi prof. dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec, dr. Jana Vilman in Franci Jezeršek opravila v oktobru 2021, prijavilo nove izdelke. Certifikat kakovosti Sevnica Premium zdaj skupno odlikuje 11 ročno narejenih izdelkov, 82 kakovostnih lokalnih pridelkov in izdelkov, 7 ponudnikov jedi in pijač, značilnih za naše okolje in Hišo gastronomije. Ponudniki in izdelki so predstavljeni na spletni strani www.visit-sevnica.com v zavihku Sevnica Premium. Vsem prejemnikom certifikatov iskreno čestitamo in se veselimo nadaljnjih sodelovanj.
Annemarie Culetto, koordinatorica KBZ Sevnica Premium na KŠTM Sevnica
Foto: arhiv KŠTM Sevnica




