Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
26°C
8°C
Oceni objavo

Podelitev priznanj, komunikacija, digitalizacija

V četrtek, 23. novembra 2023, je v Zabukovju potekalo srečanje turističnih društev in drugih deležnikov v turizmu. Na začetku je prisotne pozdravil predsednik TD Zabukovje,  Damjan Pajk. Nato je vodenje dogodka prevzela predsednica TZOS,  Nika Kramžar.

Sledilo je zelo zanimivo predavanje Domna Gregoriča iz podjetja AKLIH, na temo digitalna transformacija. Podal nam je vedenje, kako pomembne in uporabne so poleg dobre ponudbe tudi ustrezne digitalne veščine.

Zatem je sledilo uporabno predavanje mag. Martina Lisca, dobra komunikacija v turizmu. Predstavljene so bile tehnike dobrega komuniciranja, pravilne drže telesa ter pomembni vidiki dobre komunikacije, ki je zelo pomembna v vsakem trenutku, ne glede, kje se nahajamo in v kakšni vlogi nastopamo.

Navzoče je pozdravil župan Srečko Ocvirk, pohvalil je delovanje prostovoljcev na področju turizma, njihovo pomembno vlogo pri oblikovanju turistične ponudbe,  pri urejanju okolja, ozaveščanju in promociji turistične ponudbe naše občine.

Podeljena so bila priznanja projekta Moja dežela, lepa in gostoljubna na ravni občinskega ocenjevanja, in sicer mestu Sevnica, Šentjanžu z okolico ter Tematski poti Tk pau Šentjanž. Vsako leto pa TZOS podeli tudi posebna priznanja, letos sta to Slaščičarna Julija in Picerija Rondo Sevnica.

Razlogi za podelitev posebnega priznanja so:

Picerija Rondo nas vedno pozdravi z bujnim cvetjem okrog terase, z urejenostjo in prijaznostjo zaposlenih in ne nazadnje z odlično ponudbo raznovrstnih jedi, tradicionalnih in tudi drugih. Za vsak okus se najde kaj dobrega in pripravljenega s skrbjo, kar zadovolji še tako zahtevnega gosta. TZOS meni, da je Picerija Rondo pomemben dejavnik pestre turistične ponudbe v Sevnici in širše.

Slaščičarna Julija je čudovit, arhitekturno dovršen prostor, v katerem se v vitrinah bohotijo čudovite sladice domače pekarne, okusno pecivo, različne vrste kruha in preostali pekovski izdelki. Postreže pa gostom prijazno, prijetno in nasmejano osebje. Je kraj, v katerem z užitkom spiješ kavo, pokramljaš, se spočiješ in res uživaš. TZOS meni, da je Slaščičarna Julija pomemben dejavnik pestre turistične ponudbe v Sevnici in širše.

Po koncu uradnega dela so bili na vrsti druženje, izmenjava mnenj in okusna pogostitev, ki so jo pripravile članice aktiva žena iz Zabukovje. Hvala.

Alenka Kozorog, turistična zveza občine Sevnica

 

Oglejte si tudi