Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

TENIŠKA KAMPA GOSPOD FICKO NA LISCI IN V ŠIROKEM BRIJEGU USPELA

Ob uvodu v poletno teniško sezono 2019 je ekipa Gospod Ficko Tenisa iz Sevnice organizirala teniška kampa v sklopu strokovnega programa Evolution Kids Tennis, udeležilo pa se ju je zavidljivo število otrok, mladih teniških igralcev in njihovih staršev.

Med prvomajskimi prazniki je v sodelovanju z gostiteljsko Teniško akademijo Set iz Širokega brijega (Bosna in Hercegovina) potekal družinski teniški kamp, udeležilo pa se ga je veliko otrok in mladih igralcev iz celotne Slovenije. Namen kampa je bilo še močneje povezati trenerje, starše in otroke v enoto, ki pomeni osnovno hrbtenico razvoja mladih teniških igralcev. Odigrano je bilo tudi prijateljsko srečanje obeh teniških ekip iz Slovenije ter Bosne in Hercegovine, slovenska pa je tudi slavila za eno točko. Kamp je bil namenjen tudi najmlajšim igralcem, ki še nimajo tekmovalnih izkušenj, na igrišču in ob njem pa so v vsebinskem programu kampa sodelovali tudi starši. Obisk Širokega Brijega je omogočil tudi medkulturno povezovanje, izmenjevanje izkušenj, spoznavanje tujih jezikov in navezovanje stikov.

Ob koncu šolskega leta pa je bil organiziran še teniški kamp na Lisci, na katerem je sodelovalo veliko mladih igralcev in igralk, starejših od 7 let, iz celotne Slovenije in sosednjih tujih držav. Namen teniškega kampa je bil igralcem zagotoviti in predstaviti celotni teniški razvoj, ki ga potrebujejo na poti v tekmovalni tenis in na življenjski poti. Ob teniških strokovnjakih (Gregor Ficko, Robi Jankovič, Matic Sotler in Samo Pate) so v sklopu delavnic kamp pomagali obogatiti tudi strokovni delavci Tea Zakšek (kineziološki pristop k teniškem treningu), Nuša Gradišnik (socialna pedagogika), Peter Požun (planinski vodnik) in Marjanca Pečar (prof. športne vzgoje, Fit4kid).

Glede na udeležbo in rezultate mladi dokazujejo, da je tenis v Posavju v vzponu, zato čestitke vsem, ki pripomorejo k tem premikom.

Oglejte si tudi