Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
15°C
12°C
JUTRI
20°C
12°C
4022

Tečaj LEGO robotike v Mladinskem centru Sevnica

Z veseljem sporočamo in vas vabimo na delavnice LEGO robotike v Mladinski center Sevnica. Z oktobrom začenjamo s prav posebnim brezplačnim tečajem LEGO robotike za najmlajše. To je tečaj, na katerem bo vaš otrok pridobil praktično in izkustveno znanje o robotiki, sodobni tehnologiji in programiranju. Cilj tečaja je, da otroke pripeljemo onstran meja njihovih trenutnih sposobnosti, jih spodbudimo v uporabo svoje kreativnosti in k timskemu delu ter reševanju izzivov, hkrati pa k ustvarjanju okolja, v katerem se razvijajo socialne veščine.

Na  tečaju sestavljamo robote in naprave, opremimo pa jih z motorji in senzorji. Sestavljenemu stroju se naučimo posredovati ukaze, s katerimi ga upravljamo. Za programiranje uporabljamo programsko opremo, ki omogoča preprosto programiranje robotov in naprav z uporabo ikon. Koliko različnih robotov lahko sestavimo in koliko nalog lahko robot opravi, je omejeno le z našo domišljijo.

Delavnica oziroma tečaj je primeren za otroke od 1. do 5. razreda. Tečaj LEGO robotike bo potekal v osmih delavnicah, in sicer ob ponedeljkih, od 17. do 18. ure. Prva, uvodna delavnica bo v ponedeljek, 3. oktobra, zadnja pa 28.novembra. Za optimalni uspeh je priporočljiva udeležba na vseh delavnicah.

Na tečaj LEGO robotike se je treba prijaviti, saj je število mest omejeno na 8 otrok, delavnice pa so brezplačne. Prijave in več informacij na natasa.rupnik@kstm.si.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi