Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Strah in bes v MC Sevnica

Od kod izvirata strah in bes, ki ju nosimo v sebi, naj si priznamo ali ne? Zakaj sploh izbruhnejo takšna čustva? O tem je tekla beseda v soboto, 21. 2. 2015, v MC Sevnica in tudi tokrat je odgovore podajal Kristijan Kolega iz Hrvaške. Predavanju in blagozvočnim mantram je prisluhnilo okrog 60 gostov, ki so na koncu še pokramljali ob izvrstni vegetarijanski zakuski ali prasadamu.
Kolega je razložil, da sta strah in jeza osnovna principa materializma. Vsi strahovi izvirajo iz strahu pred smrtjo, ker verjamemo, da je večna in se je zato bojimo. Če bi poznali ciklični čas, karmo in reinkarnacijo, nas ne bi vznemirilo čisto nič. Smrt je začasna, življenje večno in namenjeno iskanju odgovorov ter samospoznavanju, telo nikoli ni živo, duša nikoli mrtva, strah je zgolj iluzija, jeza in bes pa sta reakcija na dolgotrajni strah. Vse v naravi je torej popolno.

 

Iz naše duše, ki išče trajno neprekinjeno srečo, ki je v tem svetu ni, izhaja nešteto želja. Če se naša pričakovanja ne izpolnijo, nastane frustracija, ki vodi v jezo, in ta posledično v bes, ko inteligenca ne funkcionira. Kadar se stvari ne izidejo po naših načrtih, se jezimo na boga, hitro začasno olajšanje pa najdemo v gostilnah, kazinojih, intoksikaciji in degradaciji, žal pa tako ne rešimo vzrokov za nastanek problemov. Noben dogodek sam po sebi ni slab, ker zla sploh ni.

 

Družimo se samo z ljudmi, s katerimi imamo enake materialne interese. Materialisti uživajo šele takrat, ko vidijo zavist v očeh drugih, kar je zanje največja nagrada. Tudi narod ne more biti žrtev politike, saj nas vlada eksploatira zato, ker tudi sami izkoriščamo druge, npr. kupujemo poceni oblačila, izdelana v državah tretjega sveta.

 

Živimo suženjsko življenje, ker smo prepričani, da nimamo izbora, in zmotno mislimo, da smo na pravi poti, saj verjamemo intenzivnim občutkom zaljubljenosti, opitosti in svojim planom. Če opustimo želje in vse prepustimo višji sili oz. vrhovnemu kreatorju ter sledimo vedskim navodilom, živimo v naravi ter dosežemo drugo stanje telesa in uma, bomo deležni neštetih razkritih skrivnosti in presenečenj.

 

Lucija Rap

Oglejte si tudi