Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
12°C
-2°C
JUTRI
11°C
4°C
Deli
2599

TANIN OPEN 2018

TANIN OPEN 2018 - 18. Tradicionalni karate-do turnir

Sevnica, 03.03.2018 – 22 medalj za KBV Sevnica; 8 zlatih, 5 srebrnih in 9 bronastih

1. mesto v skupnem seštevku in pokal za Klub borilnih veščin Sevnica

 

Klub borilnih veščin Sevnica je v soboto 3. marca  organiziral že 18. Tradicionalni karate turnir, pod pokroviteljstvom generalnega pokrovitelja turnirja podjetja TANIN Sevnica d.d.. Turnir je  potekal v Športnem domu v Sevnici. Kljub slabemu vremenu se je udeležilo lepo število domačih in tujih ekip. Še posebej so udeleženci in občinstvo pozdravili ekipo iz Lajkovca iz Srbije, ki je prišla kljub slabim cestnim razmeram. Prisotne je uvodoma nagovoril župan občine Sevnica g. Srečko Ocvirk, ki je zaželel prijazno dobrodošlico vsem gostom turnirja ter tekmovalcem zaželel veliko uspeha. Njegovim pozdravnim besedam se je pridružil tudi predsednik JKA zveze Slovenije g. dr. Branko Gabrovec. Ob otvoritvi je prisostvovala tudi direktorica Javnega zavoda KŠTM Sevnica ga. Mojca Pernovšek. Po predstavitvi klubov, sodnikov ter sodniškem pozdravu glavnega sodnika turnirja, g. Gabrovca, so se tekmovalci najprej pomerili v katah posamezno, sledile pa so borbe (kumite) v Shobu Ippon in Shobu Sanbon diciplini. Na turnirju so v posebni konkurenci nastopili tudi mladi karateisti s posebnimi potrebami.

Turnir je bil vzorno izpeljan vse do konca, kjer so lahko udeleženci in številni obiskovalci videli »na delu« naš nov podmladek. Da je prireditev sploh uspela v takem žaru pa je nedvomno pripomogel generalni pokrovitelj turnirja podjetje Tanin Sevnica d.d.  ter prizadevni sevniški karateisti. Na tribunah in ob boriščih  so gledalci in udeleženci tekmovanja uživali ob atraktivnih in hitrih borbenih akcijah posameznikov.

Predsednik kluba Jurij Orač je na koncu najboljšim podelil pokale, medalje in diplome. Po podelitvi odličij je sledila še razglasitev najboljšega kluba turnirja. Najboljši klub turnirja je postal Klub borilnih veščin Sevnica (8/5/9), drugo mesto je osvojil Karate klub Krka (6/5/9),  tretje mesto pa je pripadlo Karate-do klubu Ig Shotokan (4/3/3). Omeniti moramo še najboljše posameznike med domačimi karateisti. Ti so nedvomno zaslužni, da so klubu doprinesli 8 novih zlatih odličij, z ostalimi člani pa skupaj kar 22. Najžlahtnejšo zlato medaljo sta osvojili med deklicami Ivana Ćerić in Lina Zavrl Zupanc, med dečki David Kocman dve zlati, potem pa še po eno Gašper Štigl, Tadej Božič, Ažbe Kovačič in Nejc Zabasu.

 

Klub se zahvaljuje vsem, ki so našo tradicionalno prireditev počastili z obiskom ali na kakršenkoli drug način pripomogli k uspešnemu zaključku turnirja, še posebej pa svojemu zlatemu sponzorju podjetju TANIN SEVNICA, d.d., pokroviteljici Občini Sevnica, sponzorjem Zavarovalnici Triglav d.d., Hidroelektrarnam na Spodnji Savi d.o.o., Lisca konfekcija d.d. Sevnica, KOOP Brežice d.o.o. Inplet pletiva d.o.o., Javnemu zavodu KŠTM Sevnica idr...

 

Športni rezultati članov KBV Sevnica:

KATA:

1.mesto ĆERIĆ Ivana, deklice 6-7 let

1.mesto KOCMAN David, dečki 10-11 let

1.mesto ŠTIGL Gašper, dečki 12-14 let

1.mesto ZAVRL ZUPANC Lina, deklice 8-9 let

2.mesto ZABASU Nejc, dečki 12-14 let

2.mesto DRAGAR Lia, deklice 8-9 let

3.mesto PASKVALE Matic, dečki 10-11 let

3.mesto ŠTIGL Klara, deklice 8-9 let

3.mesto BOŽIČ Amadej, dečki 12-14 let

3.mesto GRILC Nejc, dečki 12-14 let

3.mesto GOMBOC Lovro, dečki 6-7 let

 

KUMITE IPPON: (absolutna)

1.mesto BOŽIČ Tadej, dečki 10-11

3.mesto BOŽIČ Amadej, dečki 12-14 let

 

KUMITE SANBON:

1.mesto KOCMAN David, dečki 10-11 let +40 kg

1.mesto KOVAČIČ Ažbe, dečki 8-9 let -35 kg

1.mesto ZABASU Nejc, dečki 12-14 let -45 kg

2.mesto BOŽIČ Tadej, dečki 10-11 let +40 kg

2.mesto ŠTIGL Gašper, dečki 12-14 let -45 kg

2.mesto GRILC Nejc, dečki 12-14 let –55 kg

3.mesto GRILC Matic, dečki 10-11 let +40 kg

3.mesto CVELBAR Tilen, dečki 10-11 let +40 kg

3.mesto BOŽIČ Amadej, dečki 12-14 let +55 kg

 

Foto: Gorazd Zupanc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij