Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

Super vzdušje in prva zmaga

Že pol ure pred tekmo z Ribnico je bilo v sevniški dvorano čutiti, da so navijači polni pozitivne energije in da bodo imeli igralci dobro podporo s tribun.
Tekmo so nekoliko bolje začeli gostje in prešli v vodstvo, predvsem po zaslugi Lebana. Pri Sevnici se je razigral Gjerek in s prodori dosegel tri zaporedne zadetke za izenačenje. V 18. minuti je Sevnica po zadetku Bezgovška prvič povedla (9:8), z nekaj uspešnimi obrambami pa se je izkazal domači vratar Božič. V 23. minuti je bil zaradi ugovarjanja sodniku, ob dosojeni sedemmetrovki za goste, diskvalificiran domači trener Godec, ki se je moral preseliti na tribune. Domače fante so tako dobili še nekaj dodatne motivacije v borbi za prve točke. Po pisku sirene je s prostega strela z devetih metrov zadel Henigman in postavil izid polčasa 14:16.  

V začetku drugega polčasa so Ribničani nadzorovali rezultat, Sevničani pa so z delnim izidom 4:0 prevzeli vodstvo v 41. minuti (20:19). V teh minutah se je v napadu razigral še Flajs, v domačih vratih pa se je izkazal Bratanovič, ki je v 46. minuti Lebanu ubranil tudi sedemmetrovko. Z zadetki Gjereka in Brileja so domači v 54. minuti povedli 25:22, v isti minuti pa je bil pri gostih diskvalificiran Abrahamsberg, zaradi namernega grobega prekrška v napadu. Navijači so vstali in glasno spodbujali domače igralce, ki so kontrolirali rezultat in dosegli prvo zmago v Ligi za prvaka. Končni rezultat je bil 28:25. Pri domačih so bili najboljši strelci Gjerek 8, Flajs (1) in Brilej po 6, pri gostih pa Leban 11 (7).

Navijači so skupaj z igralci zapeli klubsko himno in jih ob pozdravu nagradili z bučnim aplavzom. Veselili pa so se tudi igralci mlajših selekcij, ki so s prodanimi srečkami in vstopnino zbrali kar  nekaj sredstev, ki jih bodo porabili za gostovanje na mednarodnem turnirju v Makarski.

Sevničani igrajo naslednjo tekmo že v petek, ko v Sevnico prihaja Gorenje, Ribničani pa v soboto gostijo Trebnje.

 

 

Foto: Neža Tretnjak in Katja Kodrič

Oglejte si tudi