Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
8°C
3°C
JUTRI
6°C
-3°C
7617

Stanko Verstovšek, Posavc, ki je s kolesom postavil svetovni rekord

Nekdanji član KD Sevnica, rekreativec in zdaj član amaterskega kolesarskega društva JB Team Novo mesto Stanko Verstovšek se je v soboto, 3. oktobra, ob 12. uri v Dobrovniku vpisal v zgodovino kolesarstva.  Več let je služboval kot policist na PP Sevnica, zdaj pa se rekreativno ukvarja s kolesarjenjem. Tokrat je pometel z vsemi svetovnimi tekmeci in v 24 urah z 914,02 prevoženega kilometra postal novi svetovni prvak v nepretrganem kolesarjenju po cesti.

Stane je »naskok na rekord« in podvig začel v petek ob 12. uri. Za traso si je izbral 20-kilometrski ravninski krog v okolici Dobrovnika (DobrovnikGenterovciTurniščeDobrovnik). Rekord mora uradno potrditi še organizacija WUCA (Mednarodna zveza za ultra kolesarjenje), kar bo le formalnost, saj sta Verstovška spremljala uradna sodnika v kombiju, iz katerega je (tako določajo pravila) lahko Stane štirikrat na uro dobil hrano ali pijačo.

Zanimivo je, da je Stanko Verstovšek kolesar šele zadnjih sedem let, prej se je ukvarjal s tekom, a se je zaradi poškodb odločil za kolo. Pogosto se udeležuje rekreativnih prireditev, lani je zmagal na evropskem prvenstvu v ultrakolesarjenju, letos pa je skupaj prevozil 22.000 kilometrov.

 

Miran Grubenšek 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi