Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

ŠOLSKA LIGA ULTIMATE (frizbi), 1. turnir

                                                                                     

ULTIMATE (frizbi) je v Sloveniji nova športna panoga, pri kateri tekmovalci tekmujejo na zunanjih igriščih v kategorijah MIXED (najmanj 3 dekleta in 4 fantje v ekipi), OPEN (7 fantov v ekipi) in WOMEN (7 deklet v ekipi) ter notranjih igriščih, pri čemer ekipe sestavlja 5 članov. ULTIMATE je zanimiv predvsem zato, ker je nekontakten, brez sodnikov ter poleg zmage s 15 osvojenimi točkami, ki se priigrajo tako, da se disk podaja prek igrišča in ujame v nasprotnikovi končni coni, šteje tudi zmaga v športnem duhu, pri čemer ekipe ocenijo nasprotne ekipe po kodeksu SOTG (Spirit of the game). Več si lahko ogledate na http://www.mariborultimate.si/?lang=SI.

 

Od posavskih srednjih šol je sodeloval Šolski center Krško-Sevnica.

 

Uvrstitve ŠUL 1. turnirja:

8. mesto Šolski center Krško-Sevnica (5. mesto SOTG)

(Marko Turk, Iva Kovačič, Ambrož Janc, Tomislav Haring, Sabina Rožac, Jaka Reberšak, Rok Lahne, Davor Sternad, Martin Štefanič)

 

          Liga je sestavljena iz 4 turnirjev. Glede na uvrstitve na vseh turnirjih se določi prvak šolske lige ULTIMATE. Držimo pesti za dijakinje in dijake posavskih srednjih šol, ki so tudi člani športnega društva ULTIMATE Krško.

 

                                                                          

                                                                                                                       

Za ŠD ULTIMATE Krško – Jani Kuselj

Oglejte si tudi