Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Futsal: Sevnica še v tretje do zlata

KMN Potočje projektiranje Sevnica se je še tretjič zapovrstjo okitila z naslovom mladinskih državnih prvakov do 21 let. Na povratni tekmi so slavili z rezultatom 1:5.
Uvodne minute so pripadle domačinom, ki so že v 23. sekundi tekme stresli okvir vrat. Še nekaj žog je švignilo mimo sevniškega čuvaja mreže, nakar so projektanti vzpostavili ravnotežje in počasi prevzemali vajeti igre v svoje noge. Grigić je v 11. minuti načel domačo mrežo. Dobro igro je kronal Martić tri minute kasneje in postavil izid polčasa.

 

Picopeki so drugi polčas pričeli igro z vratarjem v polju, kar se jim ni obrestovalo. Ponovno sta se med strelce vpisala Martić in Grigić. V 31. minuti so domačini dosegli časten zadetek. Šest minut pred koncem pa je Govekar postavil končni rezultat srečanja.

 

Kapetan projektantov Domen Krnc je najprej prejel pokal za fair play (vzhod), nato pa še tretjič zapored visoko v zrak dvignil ''kanto'' za najboljšo ekipo do 21 let v sezoni 2014/2015.

 

Izjava Mitja Jontez (trener Sevnice):
''To je zlata generacija sevniškega futsala. To je generacija pred katero je velika prihodnost, če bodo le trenirali in predano delali kot so doslej. Sem ponosen in vesel, da sem lahko treniral tako generacijo. Zraven njih sem tudi jaz postal boljši trener. Razlika med ekipama v velikem finalu je v tem, da imajo naši fantje za sabo veliko več težkih tekem in to se je moralo poznati na igrišču. Čestitke tudi Tomažu, ki ima odlično ekipo. Če ne bodo zaspali oz. če bodo še bolj predano delali potem lahko oni kaj kmalu grejo po naši poti, ko smo osvojili zadnje tri naslove državnih prvakov''.


Na tekmi so bili:
Domen Krnc, Mihael Grigić, Beno Govekar, Uroš Martić, Amadej Seničar, Žan Tomažič, Rok Godnik, Borut Žičkar, Matej Pirc, Rok Vidmar, Dorjan Malus in Jernej Jazbec.

 

AJDE SIUNCA

Tekst: T.B./KMN Sevnica
Foto: Rajko Lukačič

Oglejte si tudi