Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Sevniška šola prejela najvišje priznanje na področju šolstva

Zavod Republike Slovenije za šolstvo podeli vsako leto priznanja Blaža Kumerdeja. Prejmejo ga le najboljše institucije, posamezniki in skupine, ki so odlični pri uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Letos je to nagrado zaradi inovativnih dejavnosti v poučevanju in vzgoji mladih prejela naša šola.
Učenci naše šole smo ob prejemu nagrade zelo ponosni in veseli. To pomeni, da imamo urejeno in dobro šolo, različne projekte, s katerimi spremljamo naš napredek, spoznavamo svoje talente in se kot velika skupnost povezujemo.

Menimo, da nam šola nudi veliko prostorov za učenje in zabavo, kot so naravoslovna, računalniška in gospodinjska učilnica, kemijski laboratorij, več telovadnic, dve tehnični učilnici in vrt. Poleg naravoslovnih, športnih in kulturnih dni so nam omogočeni tudi šola v naravi in dejavnosti za nadarjene učence. Omenjenih dejavnosti se lahko udeležijo tudi učenci iz socialno šibkejših družin, zato vsako leto organiziramo novoletno tržnico decembra in Pozdrav pomladi maja, prireditvi, s katerima zbiramo denar za šolski sklad.

V šoli lahko spoznavamo nove osnove na drugačen, inovativen način in s tem ugotavljamo, da je učenje lahko tudi zabavno. Spremljanje lastnega napredka z novimi strategijami se kaže v velikem številu udeležencev na različnih tekmovanjih, na katerih dosegamo odlične rezultate. Udeležujemo se športnih in tekmovanj iz znanja. Verjamemo, da nam bo znanje prišlo prav tudi v nadaljnjem šolanju in življenju.

Ob prejeti nagradi smo v šoli pripravili slavnostno sejo, udeležili pa so se je vsi delavci naše šole, učenci šolskega parlamenta in zunanji sodelavci. Svoje občutke so z nami delili ravnateljica Mirjana Jelančič, podžupanja, poslanec v državnem zboru Tomaž Lisec in številni drugi ugledni gosti; program je povezovala Tanja Žibert. Učenci so vse razveselili s prizorom iz Linhartove komedije Županova Micka, najmlajši učenci pa so pod vodstvom učiteljice Irene Železnik zapeli pesem To sem jaz, to si ti. Prijetno in veselo vzdušje je sklenila komorna zasedba s pesmijo O vrba, ki jo je uglasbil Vlado Kreslin. Sledil je še klepet ob dobrotah, ki so jih skrbno pripravile naše kuharice.

Čestitamo celotnemu kolektivu šole in si želimo, da bi še naprej z veseljem in zanosom opravljali svoje delo. Staršem in skrbnikom pa se zahvaljujemo za vso podporo in spodbudo.

Tinkara Jene, 9. b

OŠ Sava Kladnika Sevnica

Oglejte si tudi