Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

ZLATO PRIZNANJE IZ ZGODOVINE

V soboto, 19. 3. 2016, sva se učenki OŠ Sava Kladnika Sevnica Tjaša Kosem in Nina Krejan skupaj z mentorico gospo Marjeto Teraž odpravili na državno tekmovanje v znanju zgodovine, ki je potekalo v Brežicah.

Obe sva bili polni znanja, strahu in vznemirjenja. Ko sva prispeli v Brežice, sva opazili, da se je kar 142 učencev iz celotne Slovenije prišlo borit za zlato priznanje iz znanja o kmečkih uporih in da je konkurenca velika. Sledil je kulturni program, vsi pa smo nestrpno čakali na začetek tekmovanja. Ob odhodu v učilnice nama je mentorica zaželela veliko sreče. Obe sva bili izjemno živčni in polni pričakovanja. Želeli sva si zlato priznanje, ki bi poplačalo ves vložen trud. Minute so minevale in test se je približeval koncu. Po eni uri smo ga oddali in kamen se nam je odvalil od srca. Tako sva s Tjašo samo še čakali na rezultate.

Neuradni rezultati so prispeli še isti teden. Bila sem malo žalostna, saj se mi je po številu točk zdelo, da ne bom osvojila priznanja. Potem pa mi je nekega dne gospa Teraž sredi pouka prišla povedat, da so že znani uradni rezultati tekmovanja in da sem osvojila zlato priznanje. Občutki so bili neverjetni, mislila sem, da to ni mogoče in da sanjam. Bila sem zelo ponosna in gospa Teraž tudi, saj sva si obe to zelo želeli in uspelo nama je.

Nina Krejan, 9. a, OŠ Sava Kladnika Sevnica

Oglejte si tudi