Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

Smučanje na Vojskem

V ponedeljek, 2. februarja, smo se učenci 7. in 8. razreda OŠ Tržišče polni pričakovanj odpeljali na Vojsko. Tam smo imeli organiziran smučarski tečaj in nekaj naravoslovnih vsebin.
Po dolgi vijugasti vožnji smo prispeli v dom. Po prihodu nas je lepo pozdravila vodja doma. Po okusnem  kosilu smo se oblekli v kombinezione in odšli na smučišče.V skupini, v kateri sem bila jaz, smo že znali smučati, zato smo se le vozili po progi. Po smučanju je bila večerja, po njej pa kviz, ki je bil sestavljen iz vprašanj, nalepljenih po domu. Naša soba je zmagala in tako smo si priborile naše prvo priznanje. Utrujeni smo se odpravili spat in komaj čakali naslednji dan. Učiteljica nas je zbudila ob sedmih zjutraj, nato smo imeli jutranjo telovadbo zunaj na svežem zraku. Za tem je sledil zajtrk, po njem pa urejanje sob. Naša soba je bila lepo urejena, zato smo dobile tudi lepo oceno. Ta dan smo smučali dopoldne in popoldne, zato smo bili še posebno utrujeni, vendar nas to ni ustavilo. Zvečer je zaigrala harmonika in začeli smo plesati. Ob desetih zvečer smo se odpravili v postelje in sladko zaspali. Naslednji dan smo se učili tudi teka na smučeh in spoznali živali, ki so živele v domu. Po večerji smo gledali nastop naše smučarke Tine Maze, osvojila je odlično drugo mesto. Seveda smo morali ta izjemni dosežek tudi proslaviti, zato smo tudi ta večer priredili zabavo. Četrtek je bil žalosten za vse, saj nam je učiteljica povedala, da se bomo morali zaradi slabega vremena prej vrniti domov. Vsi smo bili zelo žalostni in razočarani, saj bi morali zvečer imeti poslovilno zabavo, na kateri bi peli, plesali, se zabavali in imeli lepo.

Bili smo žalostni in malo jezni, ker smo se morali prej vrniti. Poslovili smo od učencev OŠ Bogojina, ki so isti čas, kot mi bivali v domu, in se počasi odpravili proti domu. Na cilj smo kljub slabo urejeni cesti vsi prišli živi in zdravi. 

 

Melisa Špelič, 8. razred OŠ Tržišče

Oglejte si tudi