Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
33°C
14°C
JUTRI
31°C
16°C

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

Letošnji SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK na OŠ Ane Gale Sevnica je potekal v znamenju medu in vsega kar spada zraven. Pa poglejmo kako je bilo.

Za uvod smo si pogledali znano risanko Čebelica Maja, »ta veliki« pa dokumentarno oddajo o čebelah in čebelarjih. Kmalu so se oglasili naši trebuščki  in  odpravili smo se na zajtrk. Kuharica nam je pripravila same dobrote. V košari smo našli: med, maslo, črn kruh, mleko in jabolko.

Privoščili smo si pravi slovenski tradicionalni zajtrk. Uživali smo kljub temu, da je bilo vse lepljivo od slastnega medu. Ko so trebuščki utihnili so sledile delavnice.

»Ta veliki« so bili pravi mojstri. Izdelali so čebelnjak in veliko drevo. Nanj smo obesili jabolka in hruške, ki so jih polepila dekleta iz Posebnega programa. Sadje je videti slastno in sočno. Kdo pa nam nabira med? Čebelice, čebelice,….ja, te pa so izdelali učenci prve triade. Komaj smo jih polovili in spravili v čebelnjak in na drevo k sadju. Da pa so našle svoj čebelnjak, so učenci 4. in 6. razreda izdelali barvaste panjske končnice. Čebelarji bi bili ponosni na njihove končnice. Da čebelicam ni bilo dolgčas, smo jim pripeljali še prijatelje. In sicer družino ježkov, ki so prilezli iz Posebnega programa 1. Veseli, poskočni in malo bodičasti ježki.

Kot bi mignil je dan v šoli minil v okviru vseslovenskega tradicionalnega slovenskega zajtrka.

 

Zapisale čebelice iz OŠ Ane Gale Sevnice

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi