Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Naravoslovni dan učencev OŠ Krmelj na Lisci

Z učenci 4. in 5. razreda OŠ Krmelj smo 16. 9. 2021 izvedli naravoslovni dan na Lisci na temo Z ribami do zdravja.

Najprej smo si ogledali ribogojnico Pavlič na Blanci, kjer nam je gospod razložil in predstavil vse o ribah, ki jih gojijo pri njih. Tako smo spoznali življenjsko dobo rib, razmnoževanje, plenilce in še in še. Prikazal nam je, kako hranijo ribe in s čim.

Pot nas je nato vodila na Lisco, kjer so nas najprej postregli s šmornom in vodo z okusom. Razdelili smo se v tri skupine in izvedli delavnice.

Udeležili smo se ribje kulinarične delavnice z degustacijo. Kuhar nam je prikazal, kako se ribo filira, razkožuje in razkoščiči. Nato nam je pripravil odličen fuži s filejem postrvi, korenčkom in špinačnim pestom.

Naslednja delavnica je bila izdelava sveč iz odpadnega olja, ki smo ga prinesli s sabo. Učenci so zelo uživali in ob tem spoznali, kako lahko recikliramo odpadno olje in tudi steklene kozarčke.

Na koncu pa je sledilo iskanje skritega zaklada. Učenci so komaj čakali, da ugotovijo skrivnost skritega zaklada – skrinje. Ob tem so uporabljali digitalne pripomočke na prostem. Tema je bila varovanje okolja in vsa vprašanja, ki so vodila do cilja, so bila povezana s to temo. Reševali so uganke in medsebojno sodelovali.

Na koncu so odkrili skrinjo z zakladom in odgovorom na vprašanje: Kdo lahko reši planet? Mi.

Vse aktivnosti so bile strokovno pripravljene in izpeljane ter zelo poučne. Oba animatorja sta bila odlična. Učenci so pridobili veliko znanja, hkrati pa zelo uživali na svežem zraku.

 Zapisala Renata Mlinarič

Oglejte si tudi