Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

SEVNIŠKI KARATLON

Športna unija Slovenije že od leta 1996 na različnih koncih Slovenije v sklopu projekta Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne prireditve in večdnevne dogodke, katerih namen je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa izboljšati ozaveščenost o negativnih posledicah različnih oblik zasvojenosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so: zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost.

 

V petek, 24. maja, je Klub borilnih veščin Sevnica v sodelovanju s Športno unijo Slovenije v sklopu projekta SLOVENIJA v GIBANJU 365, VETER v LASEH, s športom proti zasvojenosti in prazniku Krajevne skupnosti Sevnica organiziral tradicionalni SEVNIŠKI KARATLON, športno-rekreativno srečanje za najmlajše. Namenjeno je bilo aktivnemu vsestranskemu gibanju, spoznavanju novih vadbenih elementov, razvijanju motoričnih sposobnosti in druženju med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, dodane pa so bile tudi naloge z elementi in prvinami  borilnih veščin. Športno-rekreativnega srečanja se je udeležilo več predšolskih otrok, starih od 4 do 6 let, in osnovnošolcev od 7 do 12 let. S svojo navzočnosto nas je razveselila tudi Stanislava Žičkar, predsednica Krajevne skupnosti Sevnica. Skupaj s starši otrok pa je budno spremljala dogajanje v telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica.

 

Ob koncu karatlona je organizator vsem udeležencem podaril športne vrečke in stekleničke, ki jih je prispevala Športna unija Slovenije, Klub borilnih veščin Sevnica pa je prispeval še spominske medalje.

 

Vidimo se na naslednjem sevniškem karatlonu.

 

S športnimi pozdravi.

Oglejte si tudi