Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
2°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

Izjemnen odziv na akcijo zbiranja hrane

Tudi na RK Sevnica smo se pridružili akciji ob podpori Mercatorja, ko smo po celotni Sloveniji, v 46 njihovih poslovalnicah z našimi predanimi prostovoljci zbirali prehranske ali higienske izdelke za naše pomoči potrebne občane.

Lani je v Sloveniji več kot četrt milijona ljudi živelo pod pragom revščine in dobri polovici med njimi pri Rdečem križu Slovenije pomagamo preživeti s prehranskimi paketi in higienskimi pripomočki. Razdelimo je več kot 3.200 ton, potrebovali pa bi je nekajkrat toliko. 

Na RK Sevnica na leto razdelimo več kot 30 ton hrane in toaletnih potrebščin. Nekaj je dobimo od nacionalne organizacije, akcije 'Lepo je deliti', ter Sklada za evropsko pomoč, znaten del pa priskrbimo sami. V veliko pomoč nam je naša akcija s koncertom 'Občani Sevnice, stopimo skupaj!'. V  lanski smo zbrali dovolj sredstev za nakup 200 prehrambenih in 400 toaletnih paketov. Vse leto imamo nameščene tudi vozičke za donacije v trgovinah Mercator Boštanj ter Tuš Boštanj in Sevnica.

V tokratni sobotni akciji smo bili z našimi prostovoljci v Supermarketu Mercator Boštanj. Odziv kupcev, ki so si vzeli čas in nam prisluhnili, je bil izjemen! Ko smo s prodajalkami na koncu vse izdelke računalniško popisali smo ugotovili, da smo zbrali za skoraj 700 kg hrane in toaletnih potrebščin, s katerimi bomo obogatili naše klasične pakete pomoči in izjemno razveselili naše prejemnike. Opazili smo, da so nam  darovalci izročili svoje donacije z izjemnim veseljem in pozitivno energijo. Nasploh je bilo vzdušje zelo dobro. Dobro smo se pučutili mi in darovalci, kar je pa najpomembneje, skupaj smo naredili veliko dobrega za naše sokrajane.

Hvala prav vsem!

vir: RK Sevnica

Oglejte si tudi