Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
6°C
SOB.
25°C
5°C
Oceni objavo

POSAVKI PEVSKI PRAZNIK – PESEM POSAVJA 2018

Tudi letošnje, tradicionalne že 45. pevske revije Pesem Posavja smo bili organizatorji - Območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Brežice, Krško in Sevnica. Revija Pesem Posavja je potekala v štirih koncertih.
Prvi in drugi koncert je bil organiziran v Župnijski cerkvi v Boštanju. Tretji koncert na Gradu Rajhenburg v Brestanici. Letošnjo 45. revijo Pesem Posavje pa smo zaključili s četrtim koncertom v cerkvi Sv. Roka v Brežicah. Na vseh štirih koncertih je sodelovalo 30 odraslih pevskih zasedb iz Posavja, 7 ženskih, 13 moških in 10 mešanih zasedb.

Iz občine Sevnica je sodelovalo osem zasedb: Moški pevski zbor društva vinogradnikov Malkovec, Ženski pevski zbor Azalea Boštanj, Fantje z Razborja, Mešani pevski zbor Sv. Janeza Krstnika Razbor, Vokalna skupina Vilinke Boštanj, Mešani pevski zbor Lisca Sevnica, Oktet Jurij Dalmatin Boštanj ter Mešani pevski zbor Zvon.

Vse zasedbe je strokovno spremljal zborovodja, glasbeni pedagog in organist Gregor Klančič. Povezovalec revije pa je bil Vili Zupančič.

S prvim koncertom smo odprli tudi vrata že petemu Tednu ljubiteljske kulture. Slovenija se s tednom ljubiteljske kulture pridružuje evropskim državam, ki se vsako leto poklonijo ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem ter opozorijo na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljske kulture.

 

Katja Pibernik,

koordinatorka JSKD OI Sevnica

 

Oglejte si tudi