Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
10°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Posavci beremo skupaj 2022

Posavci beremo skupaj 2022 

Bralni projekt Posavci beremo skupaj se je počasi, a trdno zasidral v delovanje treh posavskih knjižnic, Knjižnico Brežice, Valvasorjevo knjižnico Krško in Knjižnico Sevnica, ter je plod sodelovanja zaposlenih vseh treh ustanov.

V letošnjem letu posavske bralce povezujemo že dvanajstič. Tako kot vsako leto bomo z novim bralnim naborom razveselili na prvi pomladni dan in svetovni dan poezije, 21. marca.  Osem mesecev, do 20. novembra,  boste lahko, bralke in bralci, prebirali skrbno izbrane knjige, ki so tudi posebej razstavljene v vsaki od omenjenih knjižnic.

Izbor branja bo tudi letos obsegal 30 leposlovnih del domačih in tujih avtorjev, 5 pesniških zbirk, 3 esejistična dela ter 2 risoromana oz. stripa.Bralcem ponujamo raznovrsten, kritičen, aktualen izbor, upoštevajoč različne bralne okuse, a s skupnim imenovalcem: kakovostno.

Kako lahko sodelujete?

Knjige so opremljene s knjižnimi kazalkami, na katere bralci vpišete svoje ime in naslov prebrane knjige ter po želji tudi mnenje o prebranem in jih ob naslednjem obisku oddate v knjižnici. Veseli smo vseh vaših odzivov o prebranem! Bralcem, ki boste v času trajanja projekta prebrali najmanj 5 knjig z bralnega seznama in se v projekt aktivno vključili z izpolnjenimi knjižnimi kazalkami o prebranem gradivu, bomo podelili simbolično nagrado.

Vabljeni k branju in sodelovanju!

Saša Zimšek, Knjižnica Sevnica

Oglejte si tudi