Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Sevnica
DANES
22°C
11°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Pater Gržan v knjižnici spet predstavil svojo novo knjigo

V četrtek, 14. septembra 2022, smo v sevniški knjižnici gostili patra Karla Gržana, ki je predstavil svojo novo knjigo z naslovom Ta krasni nori svet.  Po dveletnem premoru, ko smo izvajali samo spletne dogodke, smo se odločili, da je čas, da se ljudje spet srečajo na dogodku v živo in tokrat je bila knjižnica skoraj premajhna za vse, ki so se odločili priti poslušat v sevniškem okolju zelo priljubljenega patra Karla, ki je dolga leta služboval v edini ženski komuni Skupnosti Srečanje don Pierina na Razborju.

Na spletni strani založbe Sanje, ki je izdala to obširno delo, so o knjigi zapisali: »Pred nami je pomladno prebujenska knjiga, ki jo je pater Karli Gržan skrbno pripravljal in disciplinirano pisal leto dni. Eruditsko delo, ki obsega 448 strani in preko 1.000 opomb. Knjiga je nujna spremljevalka skozi dimnezavese našega časa, je neustrašna knjiga, ki gre proti toku obvladovanja in zasužnjevanja človeštva na način manipulacije, s transhumanistično agendo v ozadju. Tehtno, srčno branje, pisano z neverjetno energijo.«

Veliko obiskovalcev je želelo že pred začetkom dogodka pozdraviti gosta, po dogodku pa so se mnogi odločili tudi za nakup njegove knjige, ki je imela tokrat poseben dodatek, tj. avtorjev podpis.

Pater je že na začetku poudaril, da je to, kar on govori, samo njegova spoznavna in ne neka obča resnica. Pozval je poslušalce, naj bodo v življenju odprti za vse, da med nami ni nikogar, ki bi bil boljši kot drugi, da smo temu svetu enako pomembni, od kraljice do delavca na polju, ki ga pater še posebej ceni, saj tudi sam zelo rad dela na kmetiji in v hlevu. Pravi tudi, da obstaja mnogo znamenj, da se duh odpira, ter da stari svet umira in prihaja novi svet, ki pa se ga ne smemo bati.« Pater želi, da smo igrivi in tak je bil tudi njegov pogovor s sovoditeljico. Veseli nas, da se je predstavitve knjige udeležilo toliko obiskovalcev, katere je pater povabil na naslednje druženje z njim, ki bo v Sevnici 15. oktobra 2022.


Za Knjižnico Sevnica, Anita Šiško, direktorica

Oglejte si tudi