Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Praznovanje visokega jubileja

V sevniškem domu upokojencev je 17. novembra v družbi sorodnikov in prijateljev praznoval visoki jubilej, svoj 95. rojstni dan, gospod Franc Abram. Še vedno zelo vitalni Franc je v svojem življenju doživel marsikaj zanimivega.

Rodil se je daljnega leta 1919 kot prvi od skupaj devetih otrok v Zabukovju nad Sevnico. Težko delo in skromno življenje v številni družini na mali kmetiji sta ga razvila v skromnega, delovnega, poštenega in dobrovoljnega človeka. Kmalu po začetku 2. svetovne vojne je bil izgnan v nemško ujetništvo, po dveh letih pa se je vrnil nazaj v domovino in odšel v partizanske vrste. Po končani vojni se je zaposlil v Kopitarni v Sevnici, spoznal življenjsko sopotnico Štefko in z njo ustvaril skromen dom hčerki Miri in sinu Darku. Ob skromnem zaslužku in s številnimi priložnostnimi deli na bližnjih kmetijah ter z nabiranjem gob in borovnic, je otrokoma omogočil šolanje. V času službovanja je sodeloval v gasilskem društvu in  pevskem zboru. Prebivalci Sevnice pa ga poznajo kot strastnega navijača Nogometnega kluba Dinamo. To veselje in navdušenje nad nogometom pa ga spremlja še danes.

Za rojstni dan so mu poleg njegovih domačih in zaposlenih sevniškega doma z direktorico ga. Andrejo Flajs na čelu prišli voščit še predstavnica Občine Sevnica ga. Mojca Sešlar ter stanovalci Doma upokojencev Sevnica.

 

Darja Borin, delovna terapevtka

Povezave

Mojaobcina

Oglejte si tudi